İslam Medeniyeti'ndeki Bilimsel Ve Kültürel Hazine! - Son Dakika
Güncel

İslam Medeniyeti'ndeki Bilimsel Ve Kültürel Hazine!

VakıfBank sponsorluğunda meraklılarıyla buluşturulan sergi, Ümraniye Meydanı'nda ziyaretçilerini bekliyor.

15.05.2018 15:26

El Biruni'den Mimar Sinan'a, Türk ve İslam medeniyet dehalarının buluştuğu "Altın Çağ'da Bilim" sergisi, ilk kez İstanbul'da…

VakıfBank, kültür sanat alanında geleneksel Türk sanatları çalışmalarına verdiği desteği sürdürüyor. "Altın Çağ'da Bilim" sergisi, VakıfBank sponsorluğunda İstanbul'da ilk defa ziyaretçileriyle buluşuyor. İslam coğrafyasında yaşamış, günümüz bilim ve teknolojisine büyük katkılarda bulunmuş bilim insanlarının VII. yüzyıldan XVII. yüzyıla kadar olan Altın Çağ döneminde yaptığı icat ve keşiflerin yer aldığı sergi, 23 Nisan'da Ümraniye Meydanı'nda açıldı.

HEZARFEN AHMET'DEN MİMAR SİNAN'A...

Altın Çağ'da Bilim Sergisi'nde, İslam dünyasının en büyük alimlerinden bir olarak bilinen El Biruni'nin yanı sıra iki kıta arasında planörle uçmayı başaran ilk insan olan Hezarfen Ahmed Çelebi, eserleri ile Avrupalı birçok mimara ilham kaynağı olan Mimar Sinan, tarım endüstrisi ve bitkiler konusunda çok önemli mekanizmaları geliştiren mühendislik dehaları El-Cezeri ve Takiyüddin gibi Türk ve İslam Medeniyeti'nden birçok önemli bilim insanının buluşları görkemli bir geçmişi gözler önüne seriyor.

GENÇLERE İLHAM VERİYOR

Türk ve İslam medeniyet dehalarını tanıma ve insanlığa kattıkları yüksek değeri görme fırsatı sunan bu sergiyle genç nesilin yüksek ideal ve ufuklara sahip olmalarının önü açılıyor. Geçmişteki başarılarımızın ziyaretçilere aktarılması ile günümüzde de bu başarıların sağlanması ve yaşadığımız zamanın Biruni'lerine, İbn-i Sinalarına, Mimar Sinanlarına ilham olması amaçlanıyor.

TARİH SAYFASININ TOZLARI BU SERGİ İLE SİLKELENİYOR

Tamamen yerli materyaller ve mühendislik kullanılarak hazırlanan Altın Çağ'da Bilim sergisi, başka hiçbir yerde olmayan tasarımları sayesinde dünya çapında şimdiden en iyi sergilerden biri oldu. Sergi, eğitici ve öğretici yapısının yanı sıra son teknoloji kullanılarak üretilen simülasyonlar ile tüm dünya gençlerinin geleceğini, 7. ve 17. yüzyıllar arasında yaşamış Türk ve İslam Medeniyeti'ne ait bilim insanlarının ışığında, korkusuzca, ileriye dönük ve tüm dünyaya yararlı olacak şekilde planlamasına olanak sağlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İslam Medeniyeti'ndeki Bilimsel Ve Kültürel Hazine! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement