İsrail Askerleri Filistinli Kadınlara Saldırdı - Son Dakika
Güncel

İsrail Askerleri Filistinli Kadınlara Saldırdı

İsrail Askerleri Filistinli Kadınlara Saldırdı

Mescid-i Aksa Külliyesini Müslümanların girişine kapatan İsrail askerleri, yasağı protesto eden Filistinli kadınlara saldırdı.

15.10.2014 12:29  Güncelleme: 12:32

Mescid-i Aksa Külliyesi'ni Müslümanların girişine kapatan İsrail askerleri, yasağı protesto eden Filistinli kadınlara saldırdı.

Külliyeyi Müslümanların girişine kapatan İsrail askerlerinin, Hıtta ve Silsile kapısında protesto gösterisi düzenleyen Filistinli kadınlara ses ve gaz bombası ile müdahalesi sonucu 5 kişi yaralandı.

İki Filistinli kadını tartaklayarak gözaltına alan askerler, bir kadını da yerde sürükledi.

İsrail'in Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto eden kadınlar, "Canımız, kanımız sana feda olsun ey Aksa!", "Ey ümmet, üzülme! Allah bizimle!" şeklinde sloganlar attı. İsrail askerleri, olayları görüntülemek isteyen bazı gazetecileri de tartakladı.

Öte yandan, İsrail, saat 10.00'a kadar Müslümanlar'a kapattığı Mescid-i Aksa'yı, sonrasında da 50 yaş altı erkeklerin girişine yasakladı.

Gece saatlerinde ise İsrail polisi ile Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda 10 Filistinli göz yaşartıcı gazdan etkilenmiş, 15 kişi gözaltına alınmıştı.

Mescid-i Aksa Külliyesi içerisinde Kıble Mescidi ile Emeviler döneminde inşa edilen Kubbetu's Sahra camisinin yanı sıra müze, medreseler, bahçeler ve büyük avlu bulunuyor. İslam inancında Beyt'ul Makdis ve Mescid-i Aksa adları verilen külliye alanı, Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor.

Süleyman Mabedi kalıntılarının külliye alanının altında olduğuna inanan Yahudi yerleşimciler külliye alanı altında kazı çalışmaları yapıyor. Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Askerleri Filistinli Kadınlara Saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement