İstanbul Süreci Dördüncü Dışişleri Bakanları Konferansı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Süreci Dördüncü Dışişleri Bakanları Konferansı

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Afganistan'da istikrarın sağlanması için düzenlenecek "İstanbul Süreci Dördüncü Dışişleri Bakanları Konferansı"na katılmak üzere Çin'e gitti.

31.10.2014 03:12  Güncelleme: 10:07

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Afganistan ve çevresinde istikrarın sağlanması amacıyla düzenlenecek "İstanbul Süreci Dördüncü Dışişleri Bakanları Konferansı"na katılmak üzere Çin'e gitti.

Pekin Havaalanın'da İran'ın resmi haber ajansı İRNA'ya konuşan Zarif, "Bölgede daha önce yanlış siyasi politikaların izlenmesi Afganistan'da aşırılıkların ortaya çıkmasına sebep oldu. Afganistan ve bölgedeki sorunların çözülmesi için üye ülkeler yeni bir siyaset geliştirmelidirler" dedi.

Afganistan meselesini üye ülkelerden hiçbirinin tek başına çözmesinin mümkün olmadığını dile getiren Zarif, bu ülkenin sorununu çözmenin tek yolunun birlikte hareket etmek olduğunu belirtti.

Ayrıca Zarif, 5+1 ülkelerinden biri olan Çin'de ülke yetkilileriyle nükleer enerji müzakereleriyle ilgili temaslarda bulunacağını da sözlerine ekledi.

Türkiye'nin liderliğinde 2 Kasım 2011'de Afganistan odaklı bölgesel işbirliğini geliştirilerek, Afganistan ve bölgesinde kalıcı istikrara katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "Afganistan İçin İstanbul Konferansı"nın bu seferki eşbaşkanlığını Afganistan ve Çin Halk Cumhuriyeti yürütecek. Çin'in başkenti Pekin'de 2 gün sürecek konferansa Türkiye'nin yanı sıra 13 bölge ülkesi ile süreci destekleyen ülkeler, ayrıca bölgesel ve uluslararası kuruluşların da katılması bekleniyor. - Tahran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Süreci Dördüncü Dışişleri Bakanları Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement