İzmir'de PKK Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İzmir'de PKK Operasyonu

İzmir\'de PKK Operasyonu

İZMİR Emniyet Müdürlüğü Terör ve İstihbarat Şube ekipleri, terör örgütü PKK'nın sözde gençlik yapılanması YDG-H'a yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

13.08.2016 12:35

İZMİR Emniyet Müdürlüğü Terör ve İstihbarat Şube ekipleri, terör örgütü PKK'nın sözde gençlik yapılanması YDG-H'a yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan bir teröristin de, Şırnak'ta girdiği çatışmada öldüğü ortaya çıktı. Arama yapılan adreslerde Fethullah Gülen'e ait kitapların da bulunduğu belirtildi.

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H için araştırma yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde belirlenen adreslere operasyon yaptı. Bornova ile Karabağlar İlçesi'nde yapılan operasyonda, 11 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin terör örgütü adına eylemlerde bulundukları, molotoflu saldırı düzenledikleri ileri sürüldü. Hakkında yakalama kararı bulunan Cihan Karacan'ın Şırnak'ta teröristlerle girilen çatışmada öldürüldüğü ortaya çıktı.

Operasyon kapsamında, Toplumsal Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (Tay-Der) ile

Kürt Demokrasi Kültür ve Dayanışma Derneği (Kurd-Der) binalarında arama yapıldı. Arama yapılan bazı evlerde, Fethullah Gülen'e ait kitaplarında bulunduğu aktarıldı. Elde edilen tüm kitap ile illegal belgelere incelenmek üzere el konuldu.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de PKK Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement