Liselerarası Arapça Münazara Yarışmalarında Türkiye Birinci - Son Dakika
Güncel

Liselerarası Arapça Münazara Yarışmalarında Türkiye Birinci

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Liselerarası Arapça Münazara Yarışmalarına ilk defa katılan Türkiye, 22 ülke arasından dünya birincisi oldu.

26.03.2014 23:39  Güncelleme: 00:23

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen "Liselerarası Arapça Münazara Yarışmaları"na ilk defa katılan Türkiye, 22 ülke arasından dünya birincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Katar tarafından her yıl Katar Foundation bünyesinde düzenlenen ve 22 ülkenin katıldığı yarışmada, Uluslararası Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi 4 kişiden oluşan takımın, finalde Yemen'i eleyerek dünya birinciliğini elde ettiği belirtildi.

Açıklamada, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz'ın, "İmam hatip camiası adına, başarıların devamının gelmesi için ekip olarak büyük bir özveriyle çalıştık. Özellikle Türkiye'de bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Arapça Yarışmaları bu başarıda büyük rol oynadı" ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Uluslararası Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Üçüncü'nün, öğrencilerin büyük bir özveriyle yarışmalara hazırlandığını, başarının kaliteli bir eğitimin yansıması olduğunu söylediği kaydedildi.

Lisenin müdür yardımcısı Nazif Demiral ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İmam hatip lisesi öğrencileri, ülkemizi gururla temsil etti. Öğrencilerimiz finalde Yemenli öğrencilerle 'Arapçanın gerilemesinde lehçe faktörünü' münazara etti ve büyük başarı sağladı" dedi.

Dünya birincisi takımın yarın saat 10.30'da Atatürk Havalimanı'nda karşılanması bekleniyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Liselerarası Arapça Münazara Yarışmalarında Türkiye Birinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement