Kılıçdaroğlu Canlı Yayında İmzayı Attı! CHP, Mühürsüz Oy Pusulaları İçin AİHM'e Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu Canlı Yayında İmzayı Attı! CHP, Mühürsüz Oy Pusulaları İçin AİHM'e Gidiyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yürüyüşün 20. günü öncesinde, referandumda YSK'nın mühürsüz oy pusulası kararına ilişkin hazırlanan itiraz dilekçesini imzalayarak, AİHM'e başvuracaklarını açıkladı.

04.07.2017 09:32  Güncelleme: 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün 20. günü öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "YSK'nın aldığı karar gereğiyle referandum şaibeli hale geldi, AİHM'e dilekçemizi hazırladık. İlk imzamı da atıyorum. Bugün dilekçeler gönderilecek. Ve CHP şaibeli referandum için AİHM'e başvuruyor" dedi.

"EFSANE BAŞKANIN MEZARINI ZİYARET ETTİK"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları;

Dün çok sıcaktı, bugün daha iyi bir atmosferde yürüyüşümüzü gerçekleştirmiş olacağız. İzmit'in efsane belediye başkanı Leyla Atakan'ı ziyaret ettik, mezarlarında dua okuduk. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Adalet Yürüyüşümüzü yapıyoruz, bu artık toplumun her kesimi tarafından hissediliyor. Bu yürüyüşün bir anlamı da, biz kendi ülkemizde düşüncelerimizi ifade edebileceğimiz bir duruma gelmiş olması. Siyasi iktidarın bu yüzden bizim yürüyüşümüze kulak kabartması, dikkatle izlemesi en temel arzularımdan birisidir. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.

CHP, REFERANDUM SONUÇLARI İÇİN AİHM'E GİDİYOR

"Mühürsüz seçimle ilgili... Referandum yapmıştık ve bu referandum maalesef, üzülerek ifade edeyim, Yüksek Seçim Kurulu'nun almış olduğu karar nedeniyle gayrimeşru hale geldi, meşruiyetini büyük ölçüde yitirdi. Şimdi dilekçemizi hazırladık. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruyoruz. İlk imzamı da buraya atıyorum. Hadi hayırlı, uğurlu olsun. Bugün dilekçeler gönderilecek."

Kılıçdaroğlu Canlı Yayında İmzayı Attı! CHP, Mühürsüz Oy Pusulaları İçin AİHM\'e Gidiyor

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu Canlı Yayında İmzayı Attı! CHP, Mühürsüz Oy Pusulaları İçin AİHM'e Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement