Kilis'te Yemek Yarışması - Son Dakika
Güncel

Kilis'te Yemek Yarışması

Kilis\'te Yemek Yarışması

Kilis'te, bu yıl 24'üncüsü düzenlenen yemek yarışmasında yöresel lezzetler tanıtıldı.

16.04.2015 15:42

Kilis'te, bu yıl 24'üncüsü düzenlenen yemek yarışmasında yöresel lezzetler tanıtıldı.

Kilis Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kız Meslek Lisesi işbirliği ile Kilis Yöresel Yemek Yarışması İslambey Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde yapıldı. Kilisli olan spor yazarı Hıncal Uluç'un da aralarında olduğu jüri üyeleri; ev kadınlarının yaptığı kente özgü yemeklerin tadına baktı. Jüri üyeleri, sunumlarıyla da jüri üyelerinin hem damak hem de göz zevkine hitap etti. 150'ye yakın kadının katıldığı yarışma sonunda jüri üyeleri; Pelin Özyıldız'ın yaptığı yoğurtlu köfteyi birinci, Gülferah Başoğlu'nun altı lezzetli yemeğini ikinci ve Kadriye Topaloğlu'nun sarımsak aşı yemeğini üçüncü seçti. Jüri üyelerinin seçim yapmakta zorlandığı ve 2 saat süren yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmaya katılan Kilis Valisi Süleyman Tapsız, dereceye girenlere ödüllerini verdikten sonra yaptığı açıklamada, Kilis'in tarihinin çok eski olduğunu ve kendine has yemek kültürü ile dikkat çektiğini söyledi. Zengin mutfak kültünün gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını da anlatan Vali Tapsız, şöyle konuştu:

"Mutfağımızı, kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Birçok ülkenin mutfağı vardır; Örneğin Fransız mutfağı, İngiliz mutfağı gibi isimler ile adlandırılır. Türkiye'ye baktığımızda ülkeyi bırakın her şehrin her bölgenin kendine has mutfağı vardır. Kilis'in yöresel yemeklerini saymakla bitiremeyiz. Kilis'in kendine özgü tava, katmeri herkes biliyor. Biz bu iki lezzetimizi da tescilledik ve diğer lezzetlerimizin de patentini almak için çalışıyoruz."

Yarışma sonunda katılımcılar jüri üyesi olan spor yazarı Hıncal Uluç ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - Kilis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kilis'te Yemek Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement