Kırcami'nin imar planı için mahalle sakinleri sandığa gitti - Son Dakika
Güncel

Kırcami'nin imar planı için mahalle sakinleri sandığa gitti

Kırcami\'nin imar planı için mahalle sakinleri sandığa gitti

Antalya'da Muratpaşa Belediyesinin 1447 hektar genişliğe sahip Kırcami bölgesinde imar plan çalışmaları için gerçekleştirdiği referandumda oy verme işlemi başladı.

02.01.2022 13:30  Güncelleme: 15:46

Antalya'da Muratpaşa Belediyesinin 1447 hektar genişliğe sahip Kırcami bölgesinde imar plan çalışmaları için gerçekleştirdiği referandumda oy verme işlemi başladı.

Kent merkezinde bulunan Kırcami bölgesi için 2019 yılında yapılan imar planının Antalya 1. İdare Mahkemesince iptal etmesiyle başlayan hukuki süreç devam ederken Muratpaşa Belediyesi referandum kararı aldı.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami imar planı için 8 yıldır mücadele ettiklerini, mahkemenin kararı iptal etmesiyle başlayan hukuki süreçte Danıştay'ın kararını beklediklerini belirtti.

Planın esaslarını koruyarak yeniden Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemine aldırmak istediklerini anlatan Uysal, "Bunun için komşularımızın plana sahip çıktığını görmek istiyoruz. Komşularımız plana sahip çıkmıyorsa onu da görmek istiyoruz. Zaten Belediye olarak internetten ve fiili olarak komşularımızın iradesine başvuran bir belediyeyeyiz. Kırcami de çok hayati bir konu. Bunu çözmek için bir saniye kaybetmeden mücadele etmek istiyoruz. Bunun için komşularımızdan plana destek istedik. Onun sonuçlarını göreceğiz. Bölge halkının iradesine göre sürece yön verilecek." ifadelerini kullandı.

Yeşilova Mahallesi'nde oyunu kullanan Ramazan Kurul ise bölge halkının yıllardır imar sorunun çözülmesini beklediğini söyledi.

Kurul, referandumdan çıkan sonucun yönlendirmesiyle bölgenin imar sorunun çözüleceğine inandığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırcami'nin imar planı için mahalle sakinleri sandığa gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement