Kocaeli'ndeki Sağanak - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'ndeki Sağanak

Kocaeli\'ndeki Sağanak

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, araçlarında mahsur kalan 48 kişiyi kurtardı.

27.10.2014 16:20

Kartepe ilçesinde etkili olan sağanağın yollarda oluşturduğu su birikintileri nedeniyle araçlarında mahsur kalan 48 kişinin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince kurtarıldığı bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yağış nedeniyle trafiğe kapanan D-100 karayoluna kısa sürede müdahale edildiği, sağanak dinene kadar tüm ekiplerin teyakkuz halinde olacağı belirtildi.

Açıklamada, 22 ayrı noktada çalışma yürüten Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin Kartepe'de oluşan su birikintileri nedeniyle araçlarında mahsur kalan 48 vatandaşı kurtardığı ifade edildi.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinin 10 ekibinin 17 motopomp, 4 kanal temizleme aracı, 5 vidanjör ve 12 kazı yükleyici ile dün saat 13.00'ten itibaren sahada çalışma yürüttüğü bildirilen açıklamada, İtfaiye Daire Başkanlığının 400 personelin 4 zodyak bot ve 1 jet bot ile olası sel durumu için hazır bekletildiği vurgulandı.

Açıklamada, Kocaeli'nde en fazla yağışı Kartepe ilçesinin aldığı, ilçede 6 saatte metrekareye 90 kilogram yağış düştüğü kaydedildi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'ndeki Sağanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement