Komşularına 'Canlı Bomba' Tehditli Tuzak Kuran Emekli Memurun 34 Yıl Hapsi İsteniyor - Son Dakika
Güncel

Komşularına 'Canlı Bomba' Tehditli Tuzak Kuran Emekli Memurun 34 Yıl Hapsi İsteniyor

Komşularına \'Canlı Bomba\' Tehditli Tuzak Kuran Emekli Memurun 34 Yıl Hapsi İsteniyor

Ankara'da emekli memur, 3 komşusunun aracına "PKK'ya yardım yapmazsan çocuklarını canlı bomba yapacağız" yazılı not bırakıp para istedi. Polisin suçüstü yakaladığı Mehmet T.'nin 34 yıl hapsi isteniyor.

11.04.2016 07:46  Güncelleme: 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, komşularını inanılmaz bir tehdit yöntemi kullanarak dolandırmaya çalışan emekli memur hakkında "Suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak yağmaya teşebbüs" suçundan dava açtı. Sanığa 34 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianameye göre, olay şöyle gelişti;

ARABAYA "CANLI BOMBA YAPARIZ" NOTU BIRAKIP PARA İSTEDİ

Mehmet T., 8 ve 16 Mart tarihlerinde komşuları Uğur Ç., Kazım Ş. ve Abdullah G.'nin otomobillerinin sileceklerine PKK terör örgütünden gönderilmiş izlenimi verdiği tehdit mesajları bıraktı. Ç.'den 20 bin, Ş.'den 15 bin ve G.'den de 10 bin TL isteyen Mehmet T., bu notlara, özetle şu ifadeleri yazdı:

"PKK'ya yardım yapacaksın. Çok yakında büyük bir patlama olacak. Kızını/oğlunu takip ediyoruz, okulunu biliyoruz. Bizim gerilla Mamak'ta yakalandı. Parayı vermezsen, onun yerine çocuğunu gerilla yapacağız. Canlı bomba yapacağız. Arabanı da almamız gerekiyor. Sakın polise, askere haber vereyim deme, seni de çocuğunu da harcarız. Mandıralarda kalıyoruz. Karapürçek güreş alanında cami karşısında tek ev var. Parayı poşetle evin arkasındaki ağaçlara as. Takip ediyoruz sakın yanlış yapma. Seni uyarıyoruz. Yoksa siz ağlarsınız."

61 YAŞINDA EMEKLİ MEMUR ÇIKTI

Notları bulan üç komşu, soluğu polis merkezinde aldı. Harekete geçen polis de notları bırakan şüpheliyi yakalamak için bir plan hazırladı. Notta tarif edilen yerdeki ağaca gazete kağıdı dolu poşet asan polis, çevrede önlem aldı. Bir süre sonra bölgeye gidip ağaçta asılı poşeti alarak arabasına binmeye çalışan şüpheli, kıskıvrak yakalandı. Şüphelinin, 61 yaşındaki emekli memur Mehmet T. olduğu anlaşıldı.

"KREDİ BORCUM VAR"

Savcılıktaki ifadesinde olayı itiraf eden Mehmet T., "PKK ile bağlantım yok. Örgütün adını kullanarak para toplamaya çalıştım ancak kimse para bırakmadı. Bıraktı sandığımda da yakalandım. Parayı, kredi borçlarımı ödemek için kullanacaktım" dedi. Savcılık tutuklanan sanık için, suçun teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle her 3 müştekiye karşı "suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak yağmaya teşebbüs" iddiasıyla 34 yıl hapis istedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Komşularına 'Canlı Bomba' Tehditli Tuzak Kuran Emekli Memurun 34 Yıl Hapsi İsteniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Ismi lazim degil: Yav amca ben teroristim de pismanim de arka kapidan cik git...sen tutmusun yok borcum var harcim var....adam az akilli olur bee...hatta ben pkaka dag baskaniyim en basi benim falan deseydin borclarin bile silinirdi...yazik oldu sana beee 4 1 Yanıtla
  • 26: Teröristlere katkı olsun diye yaptım desen bırakmışlardı şimdi.. 0 5 Yanıtla
  • coco cembo: Mala bak ya aferum komsulara yemi yememisler 3 0 Yanıtla
  • DERELİ: aynı ağaca ayaklarından asacaksın bu salağı 0 0 Yanıtla
  • DEDE: Ot gelmiş saman gidiyor durmak yok devam eferin sana. 0 0 Yanıtla

Advertisement