"KOOPERATİFÇİLİK, Ulusal Ekonominin Yeni Seçeneğidir" - Son Dakika
Güncel

"KOOPERATİFÇİLİK, Ulusal Ekonominin Yeni Seçeneğidir"

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 11. Uluslararası İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda düzenlenen farklı etkinliklerden biri de KOOPERATİFÇİLİK FORUMU oldu.

18.02.2016 16:37

Forumda başta Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük olmak üzere çok sayıda kooperatif yöneticisi ve ortağı katıldı. Türkiye Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TAGYAD) Başkanı İsmail Uğural tarafından yönetilen Forum, katılımcıların geniş ilgisi ile karşılandı.

Toplantı sonunda açıklanan Sonuç Bildirgesinde şu değerlendirmeye yer verildi: "Bugüne kadar hep ideolojik yaklaşımlara maruz kalan KOOPERATİFÇİLİK artık bundan böyle her türlü siyasi ve ideolojik önyargının dışında ele alınmalıdır. Hem dünyanın hem Türkiye'mizin büyük ölçekli ve iyi yönetilen işbirliği – güç birliği hareketine ihtiyacı vardır. Çünkü KOOPERATİFÇİLİK aklın yoludur. KOOPERATİFÇİLİK özellikle küçük çiftçiler ve küçük işletmeler için en gerçekçi ekonomik modeldir. Sonuç itibarıyla KOOPERATİFÇİLİK ulusal ekonomi için de yeni bir seçenek olarak kabul edilmelidir."

İlk defa bir Tarım Fuarında düzenlenen FORUM sonrası HASATTÜRK Gazetesi tarafından Kooperatifçilik alanında yapmış olduğu değerli çalışmalar dolayısıyla Prof. Dr. Ayhan Çıkın'a "Üstün Hizmet" plaketi verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'KOOPERATİFÇİLİK, Ulusal Ekonominin Yeni Seçeneğidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement