KYK 2013-2014 yurt, burs ve kredi başvuruları başladı - Son Dakika
Güncel

KYK 2013-2014 yurt, burs ve kredi başvuruları başladı

KYK 2013-2014 yurt, burs ve kredi başvuruları başladı

Üniversitelere yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları başladı.

01.08.2013 14:50  Güncelleme: 15:54

KYK yurt, burs ve kredi başvurularını henüz yapmadıysanız aşağıdaki tarihler arasında yapabilirsiniz. KYK yurt, burs ve kredi başvuru tarihlerini kaçırdıysanız, ek başvurular olmayacaktır. Bu tarihler arasında başvuru yapamayanlar ancak seneye başvuru yapabilirler. Üniversitede ilk seneniz ise burs çıkma oranı yüksektir. Ama arasınıf iseniz burs çıkma orananız düşük olacaktır.

Milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği KYK yurt, burs ve kredi başvuru sonuçları açıklanıyor. Bize defalarca bu yönde gelen sorulara hep Aralık ayında açıklanacak diye cevap vermiştik ancak KYK yine bir sürpriz yaparak yurt, burs ve kredi başvuru sonuçlarını erken bir tarihte açıklayacak. KYK yurt, burs ve kredi başvuru sonuçlarını 26 Kasım 2013 tarihinde açıklanacak.

2013-2014 KYK yurt başvuruları açıklandı.. KYK yurt başvuruları için buraya tıklayınız.

YURTKUR, üniversite öğrencisi olup, kurumun yurtlarında barınmak isteyenler için başvuru tarihlerini belirledi.

YURTKUR Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan 2013-2014 öğretim yılında kurum yurtlarında barınmak isteyen öğrencilere yönelik yazılı açıklama yaptı.

Bu yazıda 2013 yılı için KYK burs, Kredi ve Yurt başvurularının ne zaman yapıldığını öğreneceksiniz. Başvuru tarihleri KYK'ın yapmış olduğu duyurulardan derlenmiştir.

Arasınıfların KYK Yurt, Burs ve Kredi Başvuruları:

Halen bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden arasınıf (önlisans, lisans ve yüksek lisans) öğrencileri 2013-2014 burs başvuruları için 02 Temmuz - 05 Ağustos 2013 tarihlerinde işlemlerini halletmelidirler.

Yeni Üniversiteye Başlayanların (Yeni Kayıt) KYK Yurt, Burs ve Kredi Başvuruları:

Üniversiteyi yeni kazananlar için KYK yurt, burs ve kredi başvuruları üniversite yerleştirme sonuçlarının ÖSYM tarafından ilan edilmesinin hemen ardından başladı. 2013-2014 Öğretim yılı için KYK yurt, burs ve kredi başvuruları, 17 Ağustos - 28 Ağustos 2013 tarihlerinde alınacak.

Yükseköğretim programlarına 2013-2014 öğretim yılında ilk defa yerleşecek öğrencilerin KYK yurt, burs ve kredi başvuruları 29 Temmuz ve 12 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

KYK'nın internet sitesinden başvuruların yapılacağını ifade eden Manisa İl Mili Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy konu ile ilgili yaptığı açıklamada öğrenim kredinin öncelikli olarak verilecek öğrencileri sıraladı.

İLK 100'E GİREN ÖĞRENCİLERE NORMALİN ÜÇ KATI BURS

Mustafa Altınsoy yaptığı açıklamada sıralaması şöyle; "Şehit ve gazi çocukları, özür durumuna göre tüm vücut fonksiyonu kaybı yüzde 40 ve üzerinde olduğu tespit edilen özürlü öğrenciler, anne babası ölmüş olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumuna bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, terörle mücadele kanununun 21.maddesine göre terörle mücadeleden dolayı köyleri boşaltılan üniversite çağındaki öğrencilere ve ölenlerin çocuklarına."

Altınsoy ayrıca 2013-2014 öğretim yılında üniversite yerleştirme sınavında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca belirlenen her öğrenim dalındaki ham puan bazında ilk 100'e giren öğrencilere normal aylık burs tutarının üç katı burs verildiğini belirtti.

MÜRAACATINIZI YAPARKEN HER ALANI DİKKATLİ İNCELEYİN

KYK yurt, burs ve kredi başvuruları sırasında dikkat edilecek hususlara değinen Altınsoy, "Burs ve öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, yüksek öğrenim kredi ve yurtlar kurumu tarafından kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde burs ve öğrenim kredisi hakkınız iptal edilecektir. İnteraktif müraacatınızı yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz. Hatalı eksik bildirim gerçeğe aykırı beyan, burs veya öğrenim kredisi almanızı engeller. Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, mutlaka nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel KYK 2013-2014 yurt, burs ve kredi başvuruları başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement