Lüleburgaz'da Balık Ölümleri İddiası - Son Dakika
Güncel

Lüleburgaz'da Balık Ölümleri İddiası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Dereden detaylar Yılmaz Mahallesi Muhtarı Zafer Şirin'in konuşması Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bir derede çok sayıda ölü balık bulundu.

01.06.2016 12:51

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Dereden detaylar

Yılmaz Mahallesi Muhtarı Zafer Şirin'in konuşması Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bir derede çok sayıda ölü balık bulundu.

Dere Mahallesi Muhtarı Yavuz İşçioğlu, Yılmaz Mahallesi Muhtarı Zafer Şirin ve Yıldırım Mahallesi Muhtarı Hasan Kamacı, Saranlı Deresi'nde incelemelerde bulundu.

Şirin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 gündür suyun koyu renkte aktığını söyledi.

Sudaki renk bozukluğunun ardından balık ölümlerinin yaşanmaya başladığını ifade eden Şirin, çiftlik ve fabrikaların atıklarını dereye boşalttığını iddia etti.

Balık ölümlerinin her geçen gün arttığını belirten Şirin, şöyle konuştu:

"15 günden beri yoğun bir şekilde derede pis su akıyor. Biz de burada durumu tespit etmek için inceleme yaptık. Büyük ihtimalle bu pis suyun çiftlikler ve fabrikalardan gelen atıklardan kaynaklandığı görülüyor. Balık ölümleri de yoğun bir şekilde artmaya başlamış. Yetkili birimlerin en kısa sürede vatandaşların da mağdur olmaması açısından önlem alması gerekiyor."

İşçioğlu da ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını anlatarak, önceki yıllarda derenin yüzecek kadar temiz olduğunu kaydetti.

Kamacı ise derenin Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesinden başladığını belirterek, nerede ve ne şekilde kirlendiğini tespit edemediklerini ifade etti.

Lüleburgaz\'da Balık Ölümleri İddiası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lüleburgaz'da Balık Ölümleri İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement