Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: Hükümet İşsizliği Önlemek İçin Kafa Yormalı - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: Hükümet İşsizliği Önlemek İçin Kafa Yormalı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Yüzde yüz anlaştığımız 30 yılın 35 yıla çıkarılması, emeklilikte bir derece disiplin affı, mesai ücreti gibi birçok konu hala askıda.

24.08.2014 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Yüzde yüz anlaştığımız 30 yılın 35 yıla çıkarılması, emeklilikte bir derece disiplin affı, mesai ücreti gibi birçok konu hala askıda. Artık hükümet, gerçek gündemine dönmelidir. İşsizliği önlemek için kafa yormalı, paydaşlarla çalışmalıdır" dedi.

Büro Memur-Sen 8. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Türkiye'nin 81 ilinden gelen Şube Başkanlarının katılımıyla Ankara'da gerçekleşti. Kendisini genel başkanlığa seçtikleri için delegelere, şube başkanlarına, işyeri temsilcilerine ve üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, "Bizler hiçbir zaman koltuğa bağımlı kalmadık, kalmayacağız. Bizler bu makamların gelip geçici olduğunu her ortamda, her platformda dile getirdik. Bizler ağalık yapmak için değil; üyelerimize ve kamu görevlilerimize hizmet etmek, onların sıkıntılarına paydaş ve yoldaş olmak için bu makama talip olduk. Bizler 15 Haziran'dan bugüne kadar, kamu görevlilerinin sorun ve taleplerini ilgili mercilere iletme, problemlerinin çözümlenmesi derdinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz" dedi.

-"BİZLER KOLTUK SEVDASINDA DEĞİLİZ"-

Makam, mansıp için Büro Memur-Sen yönetimine talip olmadıklarının altını çizen Ünalan, "Bizler kamu görevlilerinin, üyelerimizin problemlerini, sıkıntılarını, sorunlarını çözmek ve ilgili mercilere taşımak için bu makama talip olduk. Bizler koltuk sevdasında değiliz. Bizler bu davanın ve bu davanın sahibi olan tüm kardeşlerimizin sesi olma sevdasındayız" dedi.

-"HÜKÜMET GERÇEK GÜNDEMİNE DÖNMELİ"-

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise konuşmasında, Başbakan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunmak istediğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Yüzde yüz anlaştığımız 30 yılın 35 yıla çıkarılması, emeklilikte bir derece disiplin affı, mesai ücreti gibi birçok konu hala askıda. Artık Hükümet, gerçek gündemine dönmelidir. İşsizliği önlemek için kafa yormalı, paydaşlarla çalışmalıdır. Taşeronluk diye bir kölelik sistemi var, gittikçe yaygınlaşıyor bunu önlemelidir. Evet, 5-6 yıl öncesine göre, 'eşit işe eşit ücret' sloganıyla yüzde 90 bu adaletsizliği memurlar boyutuyla giderdik. Fakat bu adaletsizliğin gelirle temin edildiği, adalete döndüğü ve bugün için sevindiğimiz bu tablonun da en büyük adaletsizliği ek ödemenin, emekliye ayrıldığımız gün kesilecek olmasıdır. Bu yüzden iktidar, Türkiye'nin geleceğine de yeterli desteği sunmamış oluyor. Yüzbinlerce genç, işe girmek için bekliyor, emeklisi gelenler de emekliye ayrılamıyor çünkü ayrıldığı gün maaşının en az yüzde 50'si kesilmiş oluyor. Artık Türkiye'nin yeniden yüzleşip bu sorunları çözmesi gerekiyor."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: Hükümet İşsizliği Önlemek İçin Kafa Yormalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sait: memur affı hala yok mu 0 0 Yanıtla

Advertisement