Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması

"Sadece ders kitapları için yönetmelikte böyle bir hüküm var, İstiklal Marşı, Atatürk resmi ve Türk bayrağı olur diye. Bu ders kitapları için zorunluluktur. Yönetmeliğin gereği olan her yerde Türk bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk resmi var. Kılavuz kitaplarda bu zorunluluk yok"

02.09.2013 17:41

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Sadece ders kitapları için yönetmelikte böyle bir hüküm var, İstiklal Marşı, Atatürk resmi ve Türk bayrağı olur diye. Bu ders kitapları için zorunluluktur. Yönetmeliğin gereği olan her yerde Türk bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk resmi var. Kılavuz kitaplarda bu zorunluluk yok" dedi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turhan Turunç, Adliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen, 2013-2014 adli yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, hakim ve avukatların görev tanımları hakkında bilgi verdi.

Sosyal bir güç haline gelen medyanın farkında olarak veya olmayarak bir yargılamanın seyrini etkileme tehlikesi oluşturabildiğini anlatan Turunç, "Medya bazen de kendini yargılama makamı yerine koyup, kişileri mahkum etmektedir. Yargıya intikal etmiş konularda medyanın objektif, gerçeğe uygun ve doğru haber vermesi gereklidir. Soruşturması devam eden konularda kamuoyu oluşturup, yönlendirecek şekilde yayın yapmaktan ve en önemlisi yargısız infazdan kaçınmalıdır. Yargı makamları da kamuoyunun haber alma hakkını yerine getiren medyaya yeterli, ölçülü, sağlıklı bilgi akışı sağlamalıdır" diye konuştu.

Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin ise yeni anayasa çalışmalarını eleştirdi.

Bakan Avcı

Bakan Avcı da konuşmasında, Eskişehir Barosu Başkanı Öztekin'in "Kılavuz kitaplarda Atatürk resmi, İstiklal Marşı ve Türk bayrağı olmadığına ilişkin eleştirisini değerlendirdi.

Öğretmenlerin kılavuz kitaplarında İstiklal Marşı'nın ve Atatürk fotoğrafının olmamasına ilişkin kendilerine verilen bir soru önergesi olduğunu da anımsatan Avcı, okullarda 3 tip kitap olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Okullarımızda bir ders kitabı var. Bir çalışma kitabı var, öğrencilere ve öğretmenlere çalışmalarında yardımcı olmaları için... Bir de kılavuz kitaplar var. Kılavuz kitaplar öğretmenlerin o dersi nasıl işleyeceğine ilişkin öğretmenlere yardımcı oluyor. Bu konuyla ilgili yönetmelikte hangi kitabın başında ne olacağına dair konular, sadece ders kitaplarını ilgilendiriyor. Sadece ders kitapları için yönetmelikte böyle bir hüküm var, Sadece ders kitapları için  yönetmelikte böyle bir hüküm var, İstiklal Marşı, Atatürk resmi ve Türk bayrağı olur diye. Bu ders kitapları için zorunluluktur. Tüm ders kitaplarında vardır. Soru önergesine konu olan kitapları da incelettik orada yanlış olan bir bilgi var. Yönetmeliğin gereği olan her yerde Türk bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk resmi var. Kılavuz kitaplarda bu zorunluluk yok. Yayınevleri bazı kılavuz kitaplara koyuyorlar, bazılarına koymuyorlar, bu yeni bir uygulama değil. Geçmiş yıllarda da kılavuz kitapların bazılarında var, bazılarında yok. Yönetmelik gereği böyle bir zorunluluk yok."

"Başsavcı Vekilimizin konuşmasından çok yararlandım. İnsan her yaşta bir şey öğreniyor" diyen Avcı, şöyle devam etti:

"Bende, Başsavcı vekilimizin konuşmasından bir şey öğrendim. Avukatlar, 'savundukları kişinin veya tarafın aleyhine olan doğruları söylememek zorundalarmış'. Ben bu kuralı bilmiyordum ama varmış böyle bir kural, sonra Sayın Baro Başkanımızın konuşmasında bu uygulamanın dört dörtlük bir örneğini gördüm. Demek hakikaten avukatlıkta böyle bir uygulama var."

Avcı, adli yılın hakimlere, savcılara, avukatlara ve adliye çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.

Programa, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekilleri Süheyl Batum ve Kazım Kurt, Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, hakim, avukatlar ve diğer ilgililer katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement