Milli Parklar ve Tabiat Parkları 13 Milyon Ziyaretçiyi Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Milli Parklar ve Tabiat Parkları 13 Milyon Ziyaretçiyi Ağırladı

Milli parkları ve tabiat parklarını 2014'te 13 milyon kişinin ziyaret ettiği, 2019'da ziyaretçi sayısının 15 milyona ulaştırılmasının hedeflendiği bildirildi.

27.02.2015 11:55

Milli parkları ve tabiat parklarını 2014'te 13 milyon kişinin ziyaret ettiği, 2019'da ziyaretçi sayısının 15 milyona ulaştırılmasının hedeflendiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, milli parklar ve tabiat parklarının, vatandaşların ailece ziyaret edebilecekleri yerler arasında ilk sırada bulunduğu belirtildi.

Bakanlıkça yapılan yatırımlar sonucunda, bu alanlardaki ziyaretçi sayısının son 12 yılda 2 kattan daha fazla arttığına işaret edilen açıklamada, 2002'de 5,5 milyon olan ziyaretçi sayısının, gerçekleştirilen yatırımlarla 2014'te 13 milyona çıktığı aktarıldı.

Tabii hayatı koruyan ve gelişmesi için desteklediği kaydedilen Bakanlığın, milli parkları ve tabiat parklarını ziyaretçilerin ilgi odağı haline getirmek için çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Bu kapsamda, 100 korunan alanda, ziyaretçi tanıtım ve tabiat eğitim merkezlerinin kurulacağı ifade edilen açıklamada, tesislerin en kısa zamanda tamamlanarak ziyaretçilerin kullanımına sunulmasının planlandığı belirtildi.

-"2019'da 15 milyon ziyaretçi hedefliyoruz"

Konuya ilişkin görüşlerine de yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin dört bir yanında şehir ormanları, tabiat parkları ve mesirelik alanlar kurduklarını ifade etti.

Eroğlu, "Tabiat turizmini geliştirmek ve vatandaşlarımızın tabiat parklarında yeşile olan ihtiyacını gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu maksatla parklarımız için gerçekleştirdiğimiz yatırımlar sonucunda ziyaretçi sayısını 2019'da 15 milyona çıkarmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Parklar ve Tabiat Parkları 13 Milyon Ziyaretçiyi Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement