Milli Şairimize Sultanbeyli'de Anma - Son Dakika
Güncel

Milli Şairimize Sultanbeyli'de Anma

Milli Şairimize Sultanbeyli\'de Anma

Milli şair, fikir ve gönül adamı Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yılında düzenlenen programla anıldı.

13.03.2012 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devletin içinde bulunduğu zor dönemde, bağlı bulunduğu inancın ve medeniyetin ruh kökleriyle beslenmiş, topluma ışık tutmuş, yazdıklarıyla hala kitleleri peşinden sürükleyen milli şairimiz için Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde anma programı düzenlendi.

Gençlerin yüreklerine vatan sevgisi, inanç ve vefayı işleyen, milli azim ve imanı besleyen bir değer olan İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yılında düzenlenen programda, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, eserleri, çalışmaları anlatıldı.

Sultanbeyli Anadolu imam hatip lisesi öğrencileri tarafından mili şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un biyografisi anlatılırken, Milli şairimizin en güzel şiirleri okundu ve Milli Marş'ın yazıldığı döneme dair tiyatro oyunu sahnelendi.

Sultanbeyli Belediyesi ilçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği ve Sultanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırladığı programda ilk konuşmayı yapan okul müdürü Cemalettin Kapusuz, İstiklal Marşın'ın yazıldığı döneme dair bilgi verdi.

Kapusuz: "Gençliğimizin ülkemizi daha aydınlık, müreffeh ve yaşanabilir yarınlara, tarihinden, atalarından ve İstiklal Marşı'ndan aldığı ruhla taşıyacağına inanıyorum" dedi.

Ardından konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Dursun, "Yüce bir millet ve onun şanlı mensupları olarak bayrağımızı dimdik ayakta tutmak ve ebediyen dalgalandırmak için her zaman olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.

Dursun; "fikir ve gönül adamı üstad Mehmet Akif Ersoy'u anmakla birlikte onu ve fikirlerini anlamak biz büyükler ve gençler için çok önemli olduğunun altını çizmemiz lazım. Millî Şairimiz, devletin o zor dönemlerinde bağlı bulunduğu inancın ve medeniyetin ruh kökleriyle beslenmiş topluma ışık tutmuş ve yazdıklarıyla hala kitleleri peşinden koşturan bir ilim adamıdır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mehmet Akif'in hayatı, kişiliği ve eserleri ile marşın yazılış süreci slayt gösterisi ve hazırlanan belgeselle anlatıldı. Milli şairin, "Zulmü Alkışlayamam" şiiri okundu. İzleyenlerin duygu dolu anlar yaşadığı program, Sultanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesinin hazırladığı müzik dinletisiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Milli Şairimize Sultanbeyli'de Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement