Muğla'da Kar Sevinci - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Kar Sevinci

Muğla'nın Göktepe ve Yılanlı mevkilerinde dün başlayan kar yağışı vatandaşları sevindirdi Karabağlar yaylasında su altında kalan ve yeni oluşmuş göl görüntüsüne neden olan tarım alanlarını ilginç bulan vatandaşlar da fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştirdi.

02.01.2015 14:16

Hava sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye kadar düştüğü Muğla'nın Göktepe ve Yılanlı mevkilerinde kar yağışının ardından vatandaşlar bölgede yoğunluk oluşturdu.

Muğla'ya yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunan Yılanlı mevkisinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Günlerdir kar yağışını bekleyen ve bölgeye mevsimin ilk karının yağdığını söyleyen vatandaşlar karda mangal yaptı, çocuklar ise kardan adam yapıp kartopu oynadı.

Karla kaplı bölgeye otomobilleriyle gelen bazı sürücüler ise yanlarında zincir bulunmaması nedeniyle zor anlar yaşadı. Yılda kalan bazı araçlar, çekici yardımıyla kurtarıldı.

Yılbaşı tatilini fırsat bilerek bölgeye Bodrum, Marmaris, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinden otobüslerle gelen ziyaretçiler de karın tadını çıkardı. Bölgeye piknik yapmak için gelen vatandaşlar, kar şerbeti yapımında kullanmak üzere çuval ve poşetlere kar doldurarak araçlarına yükledi.

Kar şerbetinin Muğla'da vazgeçilmez bir lezzet olduğunu ifade eden Osman Keskin, "Poşetlere doldurduğumuz karları evde pekmezle karıştırıp kar şerbeti yapacağız. Muğla merkezde kar yok ama burada var. Muğla'da aynı anda her mevsimin güzelliğini yaşayabiliyorsunuz" dedi.

Bazı vatandaşlar ise pekmez ve karı karıştırarak yaptıkları kar şerbetini piknik yapanlara ikram etti.

Su altında kalan alanlar "göl" görüntüsü oluşturdu

Öte yandan kentte bir haftadır etkili olan yağış nedeniyle Düğerek ve Karabağlar mahalleleri ile Çevre Yolu çevresindeki tarım alanları ve bazı yollar su altında kaldı. Su altında kalan tarım arazileri, yeni oluşmuş bir göl görüntüsü oluşturdu. Görüntüyü ilginç bulan vatandaşlar da burada fotoğraf çektirdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'da Kar Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement