Muhammed Raşid Erol Esenler'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Muhammed Raşid Erol Esenler'de Anıldı

Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Anadolu'yu Mayalayanlar programında Muhammed Raşid Erol anıldı.

29.06.2016 15:41

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Raşid Erol'un bu ülkenin gerçek gönül sultanlarından biri olduğunu söyledi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Anadolu'yu Mayalayanlar programında Muhammed Raşid Erol anıldı. Esenler Dörtyol Meydanı'nda Semerkand Grubu ile birlikte gerçekleştirilen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Muhammed Raşid Erol'un hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.

O, BU ÜLKENİN GERÇEK GÖNÜL SULTANI

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, sözlerine, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dileyerek başlayan Göksu, "Bu güzel Ramazan gününde, bu kadar vicdansız, bu kadar insafsız, bu kadar alçakça saldırıyı tüm bütün yüreğimle kınıyorum" dedi.

Anadolu'yu Mayalayanlar programın da her akşam bir gönül sultanının maneviyatını Esenler'de konuk ettiklerini belirten Başkan Göksu, "Bugün de büyük bir gönül sultanımızı anıyoruz. Kimimize göre Menzil Şeyhi, kimimize göre Seyda Hazretleri, kimimize göre Gavs... Hepimize göre O, bu ülkenin gerçek gönül sultanı. Bu toprakların mayalanmasında büyük emekleri var. Cenab-ı Allah gönül sultanlarımızı eksiltmesin, her daim var etsin" diye konuştu.

SEVGİ, İMAN GİBİ BİR EMANETTİR

Programda Dr. Dilaver Selvi de, Muhammed Raşid Erol Hazretleri'nin öğretilerini ve hayatını anlattı. Erol'un hayatını tamamen mürşid-i kâmil olarak yaşadığını ifade eden Selvi, "Muhammed Raşid Hazretleri, Peygamberimizin saadetli neslinden gelmekteydi. Peygamber Efendimizin müjdelediği halifelerden biriydi. Kendisini ziyarete gelenlere, daha önce tatmadıkları bir iç huzuru verirdi. Bütün ümmeti nefisleri gibi severlerdi. Yüreklerinde bu sevgi olmasa kalp doktoru olamazlardı. Sevgi, iman gibi bir emanettir. Her mümine sevgimizi açalım. Allah da bizi sevdiklerimizle beraber etsin" şeklinde konuştu.

ERZİNCANLI'DAN DUYGULANDIRAN ŞİİRLER

Program Dursun Ali Erzincanlı ile devam etti. Peygamber Efendimiz için kaleme aldığı övgü dolu şiirlerini okuyan Erzincanlı, Dörtyol Meydanı'ndaki binlerce Esenlerliye zaman zaman duygusal anlar da yaşattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Muhammed Raşid Erol Esenler'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement