Müzeler Haftası İznik'te Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Müzeler Haftası İznik'te Kutlandı

Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Müzeler Haftası" etkinliği tarihin ve medeniyetin başkenti olan İznik'te kutlandı.

21.05.2016 13:58

Dünya Kültür Mirasının korunması ve müzeciliğinin tanıtılması amacıyla, UNESCO tarafından tüm dünyada 18 Mayıs günü ' Müzeler Günü ' ilan edilmiş ve bu etkinlik Ülkemizde de 1982 yılından itibaren 18-24 Mayıs tarihleri arasında 'Müzeler Haftası' olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu kapsamda İznik Müze Müdürlüğü ve İznik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Müzeler Haftası etkinliğine, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak, Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tolga Sanlı, İznik Müzesi Müdür Vekili Mehmet Hasan Bozkurt, Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılış konuşması Müze Müdür Vekili Bozkurt tarafından yapıldı. Ardından söz alan Kaymakam Pehlivan ise yaptığı konuşmada müzecilikle ilgili görüşlerini paylaşırken İznik İlçesinin müzecilik alanındaki yeri ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Etkinlik, İznik Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunu gösterisi, kompozisyon ve şiir dinletisi ile devam ederken, kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Program son olarak İznik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan İznik'te ki tarihi eselerle ilgili fotoğraf sergisi gezilmesi ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Müzeler Haftası İznik'te Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement