Myanmar'daki Müslümanlara Yönelik Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Myanmar'daki Müslümanlara Yönelik Şiddet Olayları

Adana'daki yaz Kur'an Kurslarına katılan öğrenciler, biriktirdikleri harçlıklarını Myanmar'da şiddet gören Müslümanlara gönderilmek üzere müftülüğe teslim etti.

12.08.2012 14:23

Adana'daki yaz Kur'an Kurslarına katılan öğrenciler, biriktirdikleri harçlıklarını Myanmar'da şiddet gören Müslümanlara gönderilmek üzere müftülüğe teslim etti.

Adana'nın Yüreğir ilçesindeki Hz. Osman Cami, Aydınlar ve Yeni Türkmenoğlu camilerinde Kur'an eğitimi alan öğrenciler, ailelerinin verdiği harçlıkları biriktirerek, Arakan'daki yardıma muhtaç kişilere gönderilmek üzere kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında toplanan para, Arakan'a gönderilmek üzere Adana İl Müftüsü Arif Gökçe'ye teslim edildi.

Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, öğrencilerin, okulundan, evinden, yurdundan, vatanından mahrum bırakılan Müslümanların durumlarından etkilenmelerinin öğrencilerin büyük bir yüreğe, hassas bir kalbe sahip olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Anadolu insanının Kurtuluş Savaşında çok büyük sıkıntılara maruz kaldığını ifade eden Gökçe, "O zor durumda Pakistanlı Bangladeşli kardeşlerimiz, düzenledikleri yardım kampanyalarıyla bizim yardımımıza koşmuşlar, kadınlar bilezik ve yüzüklerini çıkararak Türkiye'ye göndermişler, zor günlerimizde bizim yanımızda olduklarını hissettirmişler" dedi.

Önemli olan toplanan miktarın azlığı çokluğu değil, önemli olan öğrencilerin bunu düşünmüş olması olduğunu dile getiren Gökçe, "Gönlünüzdeki bu güzelliktir. Hocalarınıza ve ailelerinize sizin gibi duyarlı evlatlar yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu sosyal faaliyeti başlatmış olmanızdan dolaylı da sizlerde teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gökçe, öğrencilere Diyanet yayınlarından kitap ve CD'ler hediye etti.

Muhabir: Emrah Yorulmaz/Ali Güreli

Yayıncı: J.Jale Durgun - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Myanmar'daki Müslümanlara Yönelik Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement