Nevşehir Oyunu Kullanmaya Ambulansla Geldi - Son Dakika
Güncel

Nevşehir Oyunu Kullanmaya Ambulansla Geldi

Nevşehir Oyunu Kullanmaya Ambulansla Geldi

Oyunu kullanmaya ambulansla geldi NEVŞEHİR'de yeni doğum yapan bir hasta ambulansla götürüldüğü okulda oyunu kullandı.

01.11.2015 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oyunu kullanmaya ambulansla geldi

NEVŞEHİR'de yeni doğum yapan bir hasta ambulansla götürüldüğü okulda oyunu kullandı.

Nevşehir'de sabah erken saatlerden itibaren vatandaşların yoğunu katılımı ile milletvekilliği seçimi için oy kullanılmaya başlandı. Nevşehir genelinde 696 sandıkta 204 bin 105 seçmen oy kullanacak. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde ise Nevşehir'de 691 sandıkta, 203 bin 116 seçmen oy kullanmıştı. Seçmen sayısında 7 Haziran'da gerçekleşen seçimlere göre 989 artış yaşandı. Nevşehir 3 milletvekili çıkaracak. Seçimlerde en fazla oy merkez ilçede kullanılacak. En az seçmen ise Hacıbektaş ilçesinde oy kullanacak.

Nevşehir Devlet Hastanesi oy kullanmak isteyen hastalar için ambulans ayarlandı. Devlet Hastanesi'nde yeni doğum yapan Gizem Çevlik, ambulansla sedye ile yattığı odadan alınarak oy kullanacağı Nail Akman İlkokulu'na götürüldü. Ambulanstan indirildikten sonra tekerlekli sandalyeye konan Çevlik, oyunu kullanacağı sınıfa götürüldü. Tekerlekli sandalye üzerinde oy kabinine girdi. Oyunu eline verilen oy pusulasına kabinde mühürle işaretledikten sonra sandığa attı. Çevlik daha sonra tekrar ambulansla Nevşehir Devlet Hastanesi'nde yattığı odaya bırakıldı.

Oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Gizem Çevlik "Vatandaşlık hakkımı kullanmak için hastaneden ambulansla oy kullanmaya geldim" dedi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan oyunu Mehmet Gülen İlkokulu'nda kullandı. Oyunu attıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Vali Ceylan " seçimlerin ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Huzur içerisinde bir seçim yaşıyoruz. Nevşehir'de 204 bin civarında seçmen 700'e yakın sandıkta oy kullanıyor. Bu ana kadar herhangibir sorun yok, bundan sonrada olacağını tahmin etmiyoruz. Güvenlik güçlerimiz tüm tedbirleri aldı" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir Oyunu Kullanmaya Ambulansla Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement