Nevşehir - Şehit Polis Yusuf Diri Memleketine Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Nevşehir - Şehit Polis Yusuf Diri Memleketine Uğurlandı

Nevşehir - Şehit Polis Yusuf Diri Memleketine Uğurlandı

Şehit polis Yusuf Diri memleketine uğurlandı Van'da terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışma sonrasında şehit olan Niğdeli polis memuru Yusuf Diri, uçakla getirildiği Kapadokya Havaalanı'nda düzenlenen törenin ardından karayoluyla memleketi Niğde'nin Altunhisar İlçesi Yakacık Köyü'ne uğurlandı.

15.10.2015 14:55

Şehit polis Yusuf Diri memleketine uğurlandı

Van'da terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışma sonrasında şehit olan Niğdeli polis memuru Yusuf Diri, uçakla getirildiği Kapadokya Havaalanı'nda düzenlenen törenin ardından karayoluyla memleketi Niğde'nin Altunhisar İlçesi Yakacık Köyü'ne uğurlandı. Van'da düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Kapadokya Havaalanı'na gönderilen şehit polis Yusuf Diri'nin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında uçaktan indirildi. Uçakla şehidin naşı ile birlikte eşi Ayşe ve kızı Nursima'da Nevşehir'e geldi.

Saygı Duruşunda bulunulmasının ardından şehit polis Yusuf Diri'nin naşı, cenaze aracına konarak karayoluyla Nevşehir'den memleketi Niğde'nin Altunhisar İlçesi Yakacık Köyü'ne gönderildi.

Törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy ve şehidin yakınları ile birlikte askeri ve sivil erkan katıldı.

Van'da PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Yusuf Diri'nin, ikindi namazını müteakip Yakacık Köyü Merkez Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Yakacık Köyü Şehitliğinde toprağa verileceği öğrenildi.

7 kardeşin en küçük çocuğu olan şehit polis memuru Yusuf Diri, evli ve bir kız çocuğu babasıydı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir - Şehit Polis Yusuf Diri Memleketine Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement