'Ölüm Yürüyüşü" İçin Avusturya'dan Geldi - Son Dakika
Güncel

'Ölüm Yürüyüşü" İçin Avusturya'dan Geldi

Cemail Hasanoviç, Srebrenitsa'daki soykırımdan kaçmak isteyen Boşnaklar'ın kullandığı ve "ölüm yolu" olarak bilinen orman yolunda, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen ''Barış Yürüyüşü''ne katılmak üzere Avusturya'dan geldi Hasanoviç: ''Eğer neden yürüdüğünüzü biliyorsanız, hiçbir şey zor değil. Hiçbir suçu olmayan bu kurbanları anmak için buraya geldik.

10.07.2014 14:06

Cemail Hasanoviç, Srebrenitsa soykırımından kaçmak isteyen Boşnaklar'ın kullandığı ve "ölüm yolu" olarak bilinen orman yolunda, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen "Barış Yürüyüşü"ne katılmak üzere işinden izin alarak Avusturya'dan Bosna Hersek'e geldi.

Önceki gün Tuzla yakınlarındaki Nezuk'tan yola çıkan yaklaşık 5 bin kişilik grupla birlikte 100 kilometre uzunluğundaki zorlu yolu tamamlayarak yarın cenaze töreninin düzenleneceği Potoçari'ye ulaşan Hasanoviç, eski akümülatör fabrikasında bekletilen tabutların başında dua etti.

Barış Yürüyüşü'ne yedi yıldır aralıksız katıldığını anlatan Hasanoviç, iş yerinden izin alarak Avusturya'dan Bosna Hersek'e geldiğini, yarın cenaze töreninin ardından yeniden geri döneceğini söyledi.

"Eğer neden yürüdüğünüzü biliyorsanız, hiçbir şey zor değil" diyen Hasanoviç, "Yedi yıldır, yıllık iznimin bir kısmını bu yürüyüş için kullanıyorum. Hiçbir suçu olmayan bu kurbanları anmak için buraya geldik. Onca yola rağmen yorgunluk hissetmiyorum" dedi.

Hasanoviç ile birlikte Potoçari'ye ulaşan Mehmed Başigovac da diğer gruptan ayrılarak Potoçari'ye önce varmalarının nedeninin yürüyüşe katılmak isteyen hasta bir kadına yardımcı olarak yürüyüşün son bir kilometrelik kısmında onunla birlikte yürümek olduğunu söyledi.

Düzenlenen tüm Barış Yürüyüşlerine katıldığını anlatan Başigovac, "1991-1995 Polis Derneği olarak Kalesiye'den yürüyüşe katıldık. Yakın zamanda ameliyat olan bir arkadaşımız yürüyüşe katılmak istedi. Onu alıp, bir kilometre geri yürüyeceğiz. Sonra orada ana gruba dahil olup hep birlikte Potoçari'ye ulaşacağız" diye konuştu.

Hasanoviç ve Başigovac'ın yanı sıra yürüyüşe Bujim şehrinden katılan "Naniç'in Bujimlileri" isimli 70 kişilik bir grup da yürüyüşü tamamlayarak Potoçari'ye ulaştı.

Önceki gün Nezuk kasabasından yola çıkan ve her gün yaklaşık 35 kilometre yürüyen grupta Türkiye'den de katılımcılar bulunuyor. Grubun, akşam saatlerinde Potoçari'ye ulaşması bekleniyor. - Republika Srpska

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ölüm Yürüyüşü' İçin Avusturya'dan Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement