Önemli Yurt İçi Olayları - Son Dakika
Güncel

Önemli Yurt İçi Olayları

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü mensuplarınca Silvan'da 12 kilogramlık mutfak tüpü içerisine, 50 kilogram amonyum nitrat patlayıcı madde yerleştirilerek hazırlanmış bir el yapımı patlayıcının imha edildiğini bildirdi.

22.01.2015 13:53

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca 12 kilogramlık mutfak tüpü içerisine, 50 kilogram amonyum nitrat patlayıcı madde yerleştirilerek hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli yurt içi olaylarına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, güvenlik güçlerince, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Boyunlu Mahallesi'nde bir menfez altına, bölücü terör örgütü mensuplarınca, 12 kilogramlık mutfak tüpü içerisine, 50 kilogram amonyum nitrat patlayıcı madde yerleştirilerek hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı tespit edildiği belirtildi.

Söz konusu patlayıcının Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yerinde imha edildiği bildirildi.

Öte yandan güvenlik güçlerince, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıkları şüphesi üzerine alınan mahkeme kararına istinaden, dört şüpheliye ait ev ve eklentilerinde arama yapıldığı da ifade edildi.

Aramada, 14 piyade tüfeği, biri makineli yedi tabanca, bir av tüfeği, 6 bin 662 adet hafif silah mühimmatı ele geçirilirken, dört şüpheli gözaltına alındı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Önemli Yurt İçi Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement