Ordu Kurtulmuş: Yüksek Dağların Dumanı Çok Olur - Son Dakika
Güncel

Ordu Kurtulmuş: Yüksek Dağların Dumanı Çok Olur

Ordu Kurtulmuş: Yüksek Dağların Dumanı Çok Olur

Kurtulmuş: Yüksek dağların dumanı çok olur Nedim KOVAN/KUMRU (Ordu), (DHA) - BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu'da yaptığı konuşmada, terör saldırıları ve düşürülen Rus uçağıyla ilgili vatandaşların endişelerine dikkat çekerek, "Bunları hep izliyorsunuz 'eyvah ne olacak' diyorsunuz. Allah'ın izniyle hiçbir şey olmayacak.

11.12.2015 17:23

Kurtulmuş: Yüksek dağların dumanı çok olur

Nedim KOVAN/KUMRU (Ordu), (DHA) - BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu'da yaptığı konuşmada, terör saldırıları ve düşürülen Rus uçağıyla ilgili vatandaşların endişelerine dikkat çekerek, "Bunları hep izliyorsunuz 'eyvah ne olacak' diyorsunuz. Allah'ın izniyle hiçbir şey olmayacak. Türkiye'nin başına niye bunlar geliyor? Sakın karamsarlığa kapılmayın. Yüksek dağların dumanı çok olur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bugün Ordu'nun Kumru İlçesi'ne geldi. Kurtulmuş burada Ordu Valiliği tarafından düzenlenen Kumru Anadolu İmam Hatip Okulu Kompleksi temel atma törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Numan Kurtulmuş terör saldırıları ve düşürülen Rus uçağı ile ilgili gelişmelere değinerek hükümetin yeni dönemde yapacağı çalışmaları anlattı. Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu, terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan Kurtulmuş, birilerinin Türkiye'nin güçlü olmasını istemediğini kaydetti.

'HAİN BİR ŞEKİLDE TERÖR DEVAM EDİYOR'

Terörün hain bir şekilde devam ettiğini, sürekli problemlerle boğuşarak terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini anlatan Kurtulmuş şöyle devam etti:

"Türkiye zor bir coğrafyada bulunuyor. Türkiye sürekli sıkıntılarla, problemlerle karşı karşıya. Bundan dolayı sakın ha şöyle düşünmeyin; sürekli problemlerle boğuşuyoruz, terörle mücadele ediyoruz. Dün Kocatepe Camii'nde Sur'da şehit olan polis kardeşimizin evladı. Bu kadar vicdansızlık, bu kadar insafsızlık, bu kadar canilik olmaz. İki tane yavrusu var, bir tanesi yanımızda. Çocukcağız tören boyunca sürekli hıçkırıklarını içe atarak ağlamasını göstermemek için ufacık 6 yaşındaki o kararlılıkla durdu ama sonunda dayanamadı. Bu kadar hain bir şekilde terör devam ediyor. Niye terör devam ediyor. Terör örgütünün arkasındaki güçler kim? Sadece ortada gördüğünüz 3-5 tane eli silahlı terörist değil. Bunların arkasındaki güçler. İstiyorlar ki Türkiye güçlü bir şekilde yürümesin, istiyorlar ki Türkiye eğitimde, sağlıkta, sanayide, ihracatta, ticarette çok güçlü bir ülke haline gelmesin. İstiyorlar ki Türkiye'de hiç barış olmasın, istiyorlar ki bu ülke dünyanın büyük ülkelerinden, büyük güçlerinden birisi olmasın. İstiyorlar ki bu ülke Selçuklu'nun, Osmanlı'nın çocukları olarak yeniden dikilip dünyaya nizam vermeye kalkmasın. Onun için terörü bu ülkenin başına bela etmeye çalışıyorlar. Yıllardır bunu yapıyorlar ama şunu bilsinlerki millet terör belasını sona erdirecek güce sahiptir. Allah'ın izniyle bunu gerçekleştireceğiz ve terörü sona erdireceğiz."

Bir taraftan teröre karşı mücadeleyi sürdürürken, bir taraftan bu toprakların onurlu insanları olan o bölgede yaşayan kürt kardeşlerimizinde hakkını, hukukunu da koruyacaklarını ifade eden Kurtulmuş, "İstiyorlar ki hem terör ortamını oluştursunlar, hem de buna mukabil devlet baskı yapsın, yok öyle şey. Biz hem terörü durduracak kararlılıkla mücadele edeceğiz, hem de geçmişte olduğu gibi bunu bahane ederek halkın hakkını, onurunu zedeleyebilecek hiçbir şey yapmayacağız. Bunun için bu kararlılıkla bu mücadele devam edecek" diye konuştu.

'PROBLEMLERİ AŞACAĞIZ KAZANÇLI YOLDAN DEVAM EDECEĞİZ'

Terör ve düşürülen Rus uçağıyla ilgili vatandaşlarının endişeye kapılmamalarını da isteyen Kurtulmuş, "Bir taraftan terör, bir taraftan Rus uçağının düşürülmesiyle birlikte ortaya çıkan durum. Bunları hep izliyorsunuz 'eyvah ne olacak' diyorsunuz. Allah'ın izniyle hiçbirşey olmayacak. Türkiye'nin başına niye bunlar geliyor? sakın karamsarlığa kapılmayın. Yüksek dağların dumanı çok olur.Türkiye sıradan bir ülke değil, dünyanın en zor coğrafyasında yaşıyoruz. Büyük bir tarihe, geçmişe sahibiz. Onun bugüne kadar getirdiği problemler olduğu gibi bize verdiği çok önemli kazançlarda var. Biz bu problemleri aşacağız, kazançlı yoldan devam edeceğiz. Bu birikimimizi daha ileriye götürmenin ilk şartıda devletle milletin bütünleşmesidir" dedi.

Daha sonra Numan Kurtulmuş, törene katılan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıca sahneye çıkarak beton mikserinin butonuna basarak okulun temeline ilk harcı attı. Kurtulmuş daha sonra Ordu Büyükşehir belediyesi tarafından Fatsa İlçesi'nde düzenlenen Meslek Edindirme Kursu açılışına katıldı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu Kurtulmuş: Yüksek Dağların Dumanı Çok Olur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement