Ormandaki Cinayetin Sanığını Sigara İzmariti Ele Verdi - Son Dakika
Güncel

Ormandaki Cinayetin Sanığını Sigara İzmariti Ele Verdi

Ormandaki Cinayetin Sanığını Sigara İzmariti Ele Verdi

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde, emekli madenci 63 yaşındaki Hüsnü Basatlı'nın ormanlık alanda tabanca ile öldürülmesi olayında, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 27 yaşındaki Caner K.'yı, olay yerinde bulunan sigara izmariti ele verdi.

23.03.2016 11:01

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde, emekli madenci 63 yaşındaki Hüsnü Basatlı'nın ormanlık alanda tabanca ile öldürülmesi olayında, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 27 yaşındaki Caner K.'yı, olay yerinde bulunan sigara izmariti ele verdi. İzmaritte DNA örneğine rastlanan Caner K., aynı yaştaki arkadaşı Selahattin K. ile birlikte tutuksuz yargılanıyor.

Çaycuma'ya bağlı Basat Köyü'nde oturan evli ve 6 çocuk babası Hüsnü Basatlı'nın, 8 Eylül 2012'de kaybolduktan 2 gün sonra Gökçebey'e bağlı Aktarla Köyü Kirazlık mevkiindeki ormanlık alanda cesedi bulundu. Basatlı'nın, başından 5, sırtından 1 kurşunla vurularak öldürüldüğü belirlendi. Olayın ardından gözaltına alınan aynı köyde oturan Caner K. ve Selahattin K., Hüsnü Basatlı'nın kaybolduğu gece köyde olmadıklarını, birlikte Zonguldak'a giderek geceyi otomobilde geçirdiklerini ileri sürerek olayla bir ilgilerinin olmadığını söyledi. 2 şüpheli, delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

ARKADAŞLARINA CİNAYETİ İTİRAF ETMİŞLER

Soruşturmayı derinleştiren jandarma, cep telefonlarının sinyal bilgilerinden Caner K. ve Selahattin K.'nın, Hüsnü Basatlı'nın kaybolduğu gece saat 23.00 sıralarında cesedin bulunduğu bölgede olduklarını tespit etti. Telefonları dinlemeye alınan şüphelilerin, arkadaşlarıyla cinayetle ilgili şüphe uyandıracak görüşmeler yaptıkları da saptandı. Bu gelişmelerin ardından ifadesine başvurulan şüphelilerin arkadaşları olan kız kardeşler P.K. ve G.K., Caner K.'nın, Selahattin K. ile birlikte borçlu oldukları Hüsnü Basatlı'yı ormanlık alanda tuvaletini yaparken tabanca ile öldürdüklerini, cebindeki 700 lirayı da alıp kaçtıklarını kendilerine itiraf ettiğini söyledi.

SİGARA İZMARİTİ ELE VERDİ

21 Ocak 2014 tarihli Adli Tıp Kurumu raporuna göre de olay yerinde bulunan sigara izmaritinden alınan DNA örneği, Caner K.'dan alınan doku örneği ile uyuştu. Bunun üzerine Caner K. ve Selahattin K., yeniden gözaltına alındı. Caner K., Hüsnü Basatlı'nın cesedinin bulunması ardından olay yerine gittiğini ve jandarma delil toplarken cesedin 10 metre uzağında maktülün oğlu ile birlikte sigara içtiklerini söyleyerek suçlamayı yine kabul etmedi. Selahattin K. da suçlamayı kabul etmedi. Ancak olay yeri inceleme ekibindeki astsubay ifadesinde, delil toplarken olay yerine kimseyi sokmadıklarını, şüphelinin bu sırada cesedin 10 metre yakınında sigara içmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Buna rağmen serbest bırakılan iki şüpheli hakkında elde edilen delil ve ifadeler ışığında hazırlanan iddianame doğrultusunda 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ALTIN DOLANDIRICILIĞI YAPARKEN ARALARI AÇILDI

Geçen yıl 11 Mayıs'ta Zonguldak 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamedeki bilgilere göre, 'Kazıda altın bulduk' diyerek irtibata geçtikleri kişileri dolandırdıkları ileri sürülen Caner K. ve Selahattin K. ile onlara yaptıkları iş için para desteği sağlayan Hüsnü Basatlı'nın arası daha sonra açıldı. Olay günü Caner K. ve Selahattin K., yaptıkları iş nedeniyle borçlu oldukları Hüsnü Basatlı'yı otomobille evinden alıp ormanlık alana götürdü. Araçta bir süre alkol aldıktan sonra Hüsnü Basatlı tuvaletini yapmak için indi. Caner K., arkasından gidip Hüsnü Basatlı'nın başına tabanca ile ateş etti. Ardından Selahattin K. tabancayı alıp ateşledi. Caner K. ve Selahattin K., 5'i başına isabet eden 6 kurşunla öldürdükleri Hüsnü Basatlı'nın cebindeki 700 lirayı da alarak kaçtı.

Geçen 16 Mart'ta görülen 3'üncü duruşmada hakim karşısına çıkan tutuksuz sanıklar Caner K. ve Selahattin K., suçlamaları yine kabul etmedi. Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

- Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ormandaki Cinayetin Sanığını Sigara İzmariti Ele Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement