Korkunç Ayrıntı! PKK, 300 Kilo Bombayla Saldırmış - Son Dakika
Güncel

Korkunç Ayrıntı! PKK, 300 Kilo Bombayla Saldırmış

Korkunç Ayrıntı! PKK, 300 Kilo Bombayla Saldırmış

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde teröristlerin bomba yüklü araçla polis zırhlı aracının geçişi sırasında düzenledikleri saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

12.08.2015 13:04  Güncelleme: 13:28

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde teröristlerin bomba yüklü araçla polis zırhlı aracının geçişi sırasında düzenledikleri ve polis memuru Burhanettin Toy'un ağır yaralandığı saldırının ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

ARACI GASP ETMİŞLER

PKK'lıların saldırıyı düzenledikleri 23 HK 509 plakalı otomobili Ovacık'ın Kozluca Köyü kırsalında arıcılık yapan bir vatandaştan silah zoruyla gasp ettikleri belirlendi.

ARACIN SAHİBİNİ SALDIRI GERÇEKLEŞENE KADAR YANLARINDA TUTMUŞLAR

Otomobili gasp eden PKK'lıların araca bomba yükledikten sonra gece olay yerine bıraktıkları belirtildi. Teröristlerin otomobilin sahibini saldıyı gerçektirene kadar yanlarında tuttukları, bombanın patlatılmasının ardından serbest bıraktıkları öğrenildi. Serbest bırakılan araç sahibinin jandarma tarafından ifadesi alındı.


300 KİLO BOMBA KULLANILMIŞ

Saldırının ardından olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmada, patlatılan otomobilde yaklaşık 300 kilo bombanın bulunduğu belirlendi. Şiddetli patlamada aracın parçaları 400 metrekarelik alana yayılırken, motoru da 50 metre mesafeye fırladı.

POLİS GİDERKEN ARAÇTAN ŞÜPHELENMİŞ

Bomba yüklü araçla yapılan saldırıda yaralanan ve tedavisi Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde süren polis memuru Burhanettin Toy'un ilk verdiği bilgide, görev yerine giderken fark ettiği araçtan şüphelendiğini ve sorgulamak üzere plakasını aldığını söylediği belirtildi. Toy, "Meslektaşlarımı bıraktıktan sonra dönüş yolunda şüpheli aracın uzağından geçmeye çalıştım. O sırada patlama oldu" dedi.

Saldırıda araçta sadece 1 polisin bulunmasının olası bir faciayı da önlediği kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Korkunç Ayrıntı! PKK, 300 Kilo Bombayla Saldırmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Diyarbekirli: Allah tez zamanda belasını versin bu kafır pkknin 31 3 Yanıtla
  • fenerli çeto: zamanında bu tunceliyi bombalayanlar boşuna bombalamamış adamlar her zaman devlete isyan ediyorlar Atatürk rahmetli ne demiş tunceli haritada kenarda olsa bir şişe şaraba değişirdim demiş bence bir şişe şarap bile etmez 7 3 Yanıtla
  • YURTTAŞ MEMED: İNŞALLAH KAFALARINA BÖYLE 300 KG LIK BİR BOMBA DÜŞER. YARABBİM SEN BİLİRSİN. KÖTÜLERİN YANINA BIRAKMA. İLAHİ ADALET. 8 2 Yanıtla
  • : Maşallah istihbarat ve MİT iyi çalışıyor.. 0 1 Yanıtla
  • Ülkücü : Bu kadar da olmaz hep yalan hep yalan 300 kg olsaydi dersim bile havaya uçardi ne desiginiz farkindamisiniz yalan haber 0 1 Yanıtla
    turkum: Keske 0 0
  • Yozgatli ulkucu: Elleriniz dert gormesin 0 0 Yanıtla
  • kursat: Vatan hainleri ne idam 0 0 Yanıtla

Advertisement