Pakistan'da 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da 23 Nisan Kutlaması

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliği tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

26.04.2015 19:16

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliği tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla  etkinlik düzenlendi.

Peşaver kentinde geçen yıl 16 Aralık'ta Pakistan Talibanının kanlı saldırısına uğrayan okuldan da öğrencilerin katıldığı etkinlikte, Pakistanlı ve Türk çocuklar 23 Nisan'a dair şiir ve şarkıları seslendirdi.

Büyükelçiliğin bahçesinde kurulan çadırda çocuklar, "çuval yarışı" ve "ip çekme" gibi oyunlar oynadı.  Düzenlenen bilgi yarışmasıyla çocuklara özel hediyeler dağıtıldı.

Törene, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Azerbaycan İslamabad Büyükelçisi Daşkın Şakirov'un yanı sıra, Pakistanlı misafirler de katıldı.

Büyükelçi Girgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu sene özel misafir okulumuz var. Bir kaç ay evvel Peşaver'deki bir okul çok caniyane bir saldırıya uğradı. 140'a yakın çocuğumuz hayatını kaybetti. O okuldan sağ kurtulan çocuklarımızın bir kısmını ağırladık. Bu 23 Nisanı da onlarla paylaştık. İki ülkenin gençlerine de çocuklarına da yakınlaşmayı sağladığımızı ümit ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement