Rize 3 Yaşındaki Çocuk Paletli Ambulansla Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Rize 3 Yaşındaki Çocuk Paletli Ambulansla Kurtarıldı

Rize 3 Yaşındaki Çocuk Paletli Ambulansla Kurtarıldı

3 yaşındaki çocuk paletli ambulansla kurtarıldı RİZE'de yüksek ateş nedeniyle rahatsızlanan ve yoğun kar nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan 3 yaşındaki Murat Satır'a paletli kar ambulansı ile 4 saat süren bir mücadelenin ardından ulaşıldı.

12.01.2015 17:40

3 yaşındaki çocuk paletli ambulansla kurtarıldı

RİZE'de yüksek ateş nedeniyle rahatsızlanan ve yoğun kar nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan 3 yaşındaki Murat Satır'a paletli kar ambulansı ile 4 saat süren bir mücadelenin ardından ulaşıldı.

Muradiye Beldesi Elmalı Köyü'nün yolu 5 gün önce yağan yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Köyde 3 gündür yüksek ateş şikayeti çeken 3 yaşındaki Murat Satır'ın annesi Zehra ve babası Oktay Satır bu sabah sağlık ekiplerinden yardım istedi. Belde merkezine kadar araçlarla ulaşan Ulusal Medikal Kurtarma ekibi kar nedeniyle kapalı yoldan paletli kar ambulansıyla yola çıktı. İki metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle güçlükle ilerleyen ekibin yolu devrilen bir araç nedeniyle kesildi. Sağlık görevlileri balta yardımıyla kestikleri ağacı yoldan kaldırınca araç yola devam etti. Zorlu yolculuğun ardından köye ulaşan ekipler küçük çocuğu ve ailesine paletli kar ambulansııyla belde merkezine indirdi. Küçük çocuk Rize Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ÇOK KORKTUK

Anne Zehra Satır, oğlunun 3 gündür hasta olduğunu belirterek, 'Murat'ta kasılma oluyordu. Özellikle geceleri ateşi çok çıkıyordu. 112'den yardım istedikö dedi. Baba Oktay Satır ise oğlunun İstanbul'da bağırsak ameliyatı geçirdiğini söyledi, "Bu yüzden enfeksiyon geçirmesinden endişe ettik. Dört saatte bir çocuğun ateşi çıkıyordu. Çok korktukö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize 3 Yaşındaki Çocuk Paletli Ambulansla Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement