Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığının Başarı Bilançosu - Son Dakika
Güncel

Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığının Başarı Bilançosu

Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığının Başarı Bilançosu

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, 2014 yılı içerisinde başarılı operasyonlara ve kurtarma faaliyetlerine imza attı.

05.01.2015 16:42  Güncelleme: 16:46

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, 2014 yılı içerisinde başarılı operasyonlara ve kurtarma faaliyetlerine imza attı. Sahil güvenlik ekipleri, bir yıllık süre içerisinde, Yunan adalarına yasa dışı yöntemlerle geçmeye çalışan ya da denizde zor durumda olan toplam 13 bin 138 kişiyi kurtardı. Ayrıca açık denizdeki gemilerde çeşitli rahatsızlıkları bulunan 61 kişinin de yine sağlık merkezlerine tahliyeleri sağlandı. Yıl boyunca yapılan çalışmalarla günde ortalama 36 kişi kurtarıldı.

Ege Denizi'nde, Çanakkale ile Fethiye arasındaki bölgede faaliyet gösteren Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri, yasa dışı geçişlerden kaçakçılığa, denizlerin korunmasından sağlık yardımına kadar hemen her alanda, halkın yanında yer aldı. Bünyesinde, açık deniz arama kurtarma gemisi TCSG Umut'un yanı sıra modern ve süratli botlar, dalış timleri, helikopter ve uçaklar bulunduran Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Aslanı-2014 tatbikatının koordinasyon ve icrasını 6-9 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ege Denizi'nin uluslararası sularında gerçekleştirdi. Yine 25 Haziran 2014 tarihinde ise, İzmir'deki kamu kurum ve kuruluşları için arama kurtarma eğitimi verdi.

13 BİN 138 KİŞİ KURTARILDI

Yıl içerisinde, 13 bin 824 gemi ve teknede kontroller yapıp bunlardan 5 bin 168'ine yasal işlem uygulayan ekipler, 528 kaçak geçiş olayında 12 bin 884 yabancı uyruklu kişiyi kurtardı. Denizde zor durumda olan kişilere yapılan yardımlarla birlikte kurtarılan kişi sayısı 13 bin 138 oldu. Bu çalışmalarda günlük ortalama kurtarılan kişi sayısı 36 oldu. Kaçak geçişlere yönelik operasyonlar sırasında, 72 göçmen kaçakçısı yakalandı. Ayrıca açık denizdeki gemilerde çeşitli rahatsızlıkları bulunan 61 kişinin de yine sağlık merkezlerine tahliyeleri sağlandı. Denizdeki faaliyetler üzerine yapılan analizlerde, göçmen kaçakçılığında, Kuzey Ege'de yoğun olarak lastik botların kullanıldığı, Güney Ege bölgelerinde de, daha çok fiber teknelerden yararlanıldığı saptandı.

KAÇAK YAKIT VE AVLANMAYLA DA MÜCADELE EDİLDİ

Bu çalışmaların yanı sıra sahil güvenlik ekipleri, kaçak akaryakıt kullanımıyla ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) adına 2014 yılında 626 denetim yaptı. Denetimlerde, 50 bin 100 litre kaçak akaryakıt kullanıldığı tespit edildi. Ayrıca toplam 55 bin 377 litre de ÖTV'si indirilmiş yakıtın usulsüz kullanıldığı ortaya çıktı. Yasadışı avlandıkları belirlenen bin 284 balıkçıya, 1 milyon 397 bin TL ceza verildi. Denizi kirleten 224 gemi yada tekneye de yine 1 milyon 80 bin TL idari ceza uygulandı.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı yetkilileri, şüpheli durumlarda, 'Alo 158' yardım ve ihbar hattını aramalarını istedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığının Başarı Bilançosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement