Saint Benoît Lisesi, Beril Anılanmert'i Ağırlıyor - Son Dakika
Güncel

Saint Benoît Lisesi, Beril Anılanmert'i Ağırlıyor

Seramik sanatçısı Beril Anılanmert'in "Seyir Defteri" sergisi 30 Nisan'a kadar uzatıldı

22.04.2015 11:47

Seramik sanatçısı Beril Anılanmert'in "Seyir Defteri" sergisi Özel Saint Benoît Fransız Lisesi'nin sanat galerisi "La Galerie"de devam ediyor. 30 Nisan'a kadar uzatılan sergi, henüz ziyaret etmeyenleri usta sanatçının sanat yaşamı boyunca ortaya koyduğu eserlerle buluşturuyor.

Sergide, ABD, Çek Cumhuriyeti, Japonya, Kore ve İsviçre gibi dünyanın farklı ülkelerinde sanatın 3 boyutlu halini yansıtan seramik sanatçısı Prof. Beril Anılanmert'in sanat yaşamı boyunca ortaya koyduğu birçok eser yer alıyor.

"Ailem her zaman sanatçı olmamı destekledi, sanatımla hayatımı kazandım"

Seramiğin hayatı yansıtan bir enstrüman olduğuna dikkat çeken Prof. Beril Anılanmert, üç boyutlu çalışmaların yaşamın döngüsünü, dönüşümünü ve gerçekliğini ortaya koyduğunu belirtiyor. Çalışmalarında seramiğin sağladığı üç boyutluluk sayesinde, zıtlığın harmonisini, hareketi, ters hareketi ve dinamizmi anlattığını belirten sanatçı, toplumu olumlu ya da olumsuz etkileyen tüm olaylardan ve değişimlerden etkilendiğini belirtiyor. Anılanmert, "Hayatın belirli bir rotası olmadığı gibi çalışmalarımın da yok. Kendimi kısıtlamıyorum ve özgür bırakıyorum. Zaten sanatın anlamı da bu" diyor.

Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Beril Anılanmert'in "Seyir Defteri" sergisi 30 Nisan tarihine kadar görülebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Saint Benoît Lisesi, Beril Anılanmert'i Ağırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement