Sanatseverler Güz Esintileri Etkinliğinde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Sanatseverler Güz Esintileri Etkinliğinde Buluştu

Sanatseverler Güz Esintileri Etkinliğinde Buluştu

Avukat Yazar Erol Ertuğrul, Menteşe Belediyesi, Muğla Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Muğla Sanat Severler Derneği (MUSANDER) ve Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Muğla Şubesi tarafından Konakaltı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Güz Esintileri / Şiirler ve İmza Günü" etkinliğinde sanatseverlerle bir araya geldi.

27.11.2017 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güz Esintileri Şiirler ve İmza Günü Etkinliği Yazar Erol Ertuğrul'un okurları için kitaplarını imzalamasıyla başladı. Daha sonra etkinliğin açılış konuşmasını Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güven yaptı. Başkan Yardımcısı Güven, Menteşe'nin kültür ve sanat kenti olduğunu hatırlatarak, "Yine bir kültür etkinliğinde beraberiz. Erol Ertuğrul, edebiyatımızın en güzel sanatı olan şiire kattığı yorumları ve kaleme aldığı kitaplarıyla Cumhuriyet Aydını bir yazardır. Yorumlayacağı şiirleri, kitapları ve tabi ki anılarıyla bugün bizlere bir demet şiir, bir tutam tat olacaktır. Edebiyatımızın çok değerli şairlerinden Orhan Veli bir keresinde şöyle demiş; 'Kolayca okunabilen bir şiirin, kolayca yazıldığını mı sanıyorsunuz?'

İşte birazdan Sayın Erol Ertuğrul, o şiirlerin ne kadar zor yazıldığını, kendine has yorumu ile bizlerle paylaşacak. Katılımlarınız için siz değerli sanatseverlere teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Yardımcısı Güven'in konuşmasının ardından Hukukçu Yazar Erol Ertuğrul, Orhan Veli Kanık, Melih Cevdet Anday, Cahit Sıtkı Tarancı, Cemal Süreyya, Atilla İlhan gibi Türk Şiirine yön veren ustaların şiirlerini seslendirerek o şiirlerin yazılmasına neden olan hikâyeleri de söyleşi şeklinde sanatseverlere aktardı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanatseverler Güz Esintileri Etkinliğinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement