Satranç Müzesi'ne Çin'in Liman Kenti "HARBİN" Konuk Oluyor - Son Dakika
Güncel

Satranç Müzesi'ne Çin'in Liman Kenti "HARBİN" Konuk Oluyor

Başkentlileri her ay farklı bir ülke ile buluşturan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'ne bu ay Çin'in liman kenti Harbin konuk oluyor.

17.01.2018 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Buz Kenti" olarak da adlandırılan Harbin'in ilgi çekici fotoğraflarına, fotoğraf sanatçısı Nilüfer Zengin'in söyleşisi eşlik edecek. Bu keyifli söyleşi, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'nde 19 Ocak Cuma günü saat 19.00'da gerçekleşecek.

Fotoğraf etkinlikleri ile misafirlerin konuk ülkeler hakkında bilgi sahibi olurken, aynı zamanda fotoğrafçının gözünden 'o anların' hikayelerini de dinlediğini belirten Müze Kurucusu Akın Gökyay, "Çin gibi en eski kültüre sahip ülkelerin Müzemize konuk olması herkes için bir fırsat… Böylece, görmeyen, gezmeyen, duymayan da söyleşimizin ardından o ülke hakkında bilgi sahibi oluyor. Söyleşinin yanı sıra Çin kültürünü yansıtan satranç takımlarını da farklı bir gözle incelediğinizde bambaşka bir dünyaları olduğunu fark edeceksiniz" dedi.

NİLÜFER ZENGİN: "HARBİN KÜÇÜK BİR MOSKOVA"

Ankara'nın kültür ve sanat hayatına yepyeni bir soluk getiren Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) ile birlikte gerçekleştirdiği fotoğraf söyleşileriyle dünyanın farklı kültürlerini ziyaretçileriyle buluşturmaya devam ediyor.

Çin'in Harbin kentini fotoğraflayan sanatçı Nilüfer Zengin, Harbin'i "küçük bir Moskova"ya benzeterek izlenimlerini şöyle aktardı:

"Çin'in en kuzeyinde yer alan Heilongjiang eyaletinin başkenti olan Harbin, eyalet başkentleri arasında en büyük nüfusu barındırma özelliğini taşıyor. Yedi ay süresince kış yaşayan, soğuk bir kent… Rusların etkisi ile bu kente 'Küçük Moskova' ya da 'Buzlar Kenti' diyebilirsiniz. Mançu lehçesinde 'balık ağlarının kuruduğu yer' anlamına gelen Harbin, 19. yüzyılın sonlarında Songhua nehri kenarında kurulmuş olan bir balıkçı kasabasıdır. Rusya'nın Çin ile anlaşma yaparak Harbin'den geçecek bir demir yolunu yapmayı planlaması sonucu, bu küçük balıkçı kasabasına büyük nüfus akışı olur. Şu an Harbin, bir liman kenti…

Fotoğraf söyleşisini Müze ortamında gerçekleştirmek benim için farklı bir deneyim olacak. Satranç Müzesi, dünyanın farklı ülkelerini, kentlerini göremeyen konuklarımız için önemli bir fırsat sunuyor etkinlikleri ile… Tüm konukları kısa bir Harbin turuna çıkaracağız. Herkesi bu güzel yolculuğa davet ediyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Satranç Müzesi'ne Çin'in Liman Kenti 'HARBİN' Konuk Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement