Şehir'de Şerif Mardin'le Bir Ders - Son Dakika
Güncel

Şehir'de Şerif Mardin'le Bir Ders

Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Mardin, öğrencileriyle unutulmaz bir edebiyat sohbeti gerçekleştiriyor.

12.06.2015 14:16

Son elli yılda sosyal bilimler alanına yaptığı ulusal ve uluslararası düzeydeki büyük katkılarıyla anılan değerli akademisyen Prof. Dr. Şerif Mardin, yılın son dersinde öğrencileriyle özel bir edebiyat söyleşisi için buluşuyor.

İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Mardin, edebiyatın önemli eserleri Robinson Crusoe ve Hay b. Yakzan romanlarına adını vermiş iki ıssız kahramanın temsil ettiği siyasi ve ahlaki değerlerin, günümüz kültürümüze yansımasına ışık tutacak. Dönüşümlere açık bir dünyada ortaya çıkan kazanç fırsatlarından yararlanmayı özendiren faydacı düşüncelerin temsili Robinson ile erdemlere ve kucaklayıcı ufuklara erişmeye hayatını adamış Yakzan'ın, demokrasi, hukuk düzeni, güncel kaygılar ve kısa vadeli hesaplar gibi günümüzün önemli sorunlarına referans niteliğinde değerlendirileceği bu özel söyleşide Mardin'e, İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Mustafa Özel eşlik ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehir'de Şerif Mardin'le Bir Ders - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement