Şehit Ailesine Şehadet Belgesi - Son Dakika
Güncel

Şehit Ailesine Şehadet Belgesi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Yeşilova bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olduktan sonra Manavgat'ta toprağa verilen Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın Şehadet Belgesi, Antalya Garnizon Komutanı tarafından şehidin anne ve babasına...

11.04.2012 14:13

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Yeşilova bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olduktan sonra Manavgat'ta toprağa verilen Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın Şehadet Belgesi, Antalya Garnizon Komutanı tarafından şehidin anne ve babasına teslim edildi.

Şemdinli'nin Derecik beldesine bağlı Yeşilova bölgesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın Şehadet Belgesi, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz tarafından şehidin anne ve babasına teslim edildi. Antalya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi ile birlikte şehit üsteğmenin Bahçelievler Mahallesindeki evine gelen Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz'ı, şehidin babası Uğur Şarlak, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Koçanlı ve Emniyet Müdürü Alp Er Tunga Gündoğmuş karşıladı.

Şehadet belgesini Garnizon Komutanı Tuğgeneral Korkmaz'ın elinden alan şehit babası Uğur Şarlak, oğlunun şehit olmasının ardından devletinin, milletinin ve ordusunun şehidine sahip çıktığını, kendilerini bir an bile yalnız bırakmadıklarını belirterek, "Türk halkına teşekkür ediyorum. Benim yetkililerden isteğim; oğlumun adının yaşatılacağı bir mekanda oğlumun üstün başarı belgelerinin, diplomalarının, fotoğraflarının ve şehadet belgesinin sergilenmesidir" dedi.

BÖYLE ŞEHİT CENAZESİ GÖRÜLMEDİ

Manavgat halkının şehidine bugüne kadar benzerine az rastlanan bir uğurlama yaptığını belirten Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz; "Şu an bu coğrafyada nefes alan kim varsa, herkesin o şehide karşı olan borcu vardır. O gün tabutunun başında devre arkadaşları nöbet tuttu. Manavgatlılara teşekkür ediyoruz. 20 bin insan balkonlardaki çatılardakileri saymıyoruz. Sokaklardaydı. Şehide sahip çıkmak budur işte. Eminim ki bizi izleyen bize düşman olan olanlara en güzel cevap şehidimizin cenazesinde halkımızın gösterdiği birliğimiz beraberliğimizdir" dedi.

Şehit annesi Gülderen Şarlak'ı evinde ziyaret eden Korkmaz, şunları söyledi: "Ne mutlu sizlere şehit anne ve babasısınız. Bir askerin gönülden isteyeceği tek ölüm şehitliktir. Sizlerin oğlu Türk milletinin evladı, Ozanımız bu mertebeye ulaştı. Anne olarak ne desek sizin içinizde yanan ateşi söndüremeyiz. Ama oğlunuzun Peygamberimizin yanında cennette olduğunu unutmayın."

Ülkeyi yönetenlerin bayrağına ve toprağına sahip çıkmasını isteyen şehidin annesi Gülderen Şarlak da sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz tüm Türk halkı gibi oğlumuzla gurur duyuyoruz. Ben Manavgat halkına şehidine gösterdiği duyarlılık için teşekkür ediyorum. Manavgat halkıyla gurur duyuyorum. Biz şehidimizi yas ile değil düğün ile son yolculuğuna uğurladık. Manavgat halkı bize en güzel düğünü yaptı. Şu andan itibaren biz oğlumuza şehidimize layık olmaya çalışacağız."

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, Evrenseki'de önümüzdeki günlerde inşaatına başlanacak olan Sağlık Meslek Lisesi'ne şehidin isminin verileceğini belirterek, "Şehidimiz için bu okulumuzda düzenlenecek bir köşede onun değerli eşyaları sergilenebilir. Ayrıca, Manavgat Belediye Başkanımız Şükrü Sözen ile Manavgat'ta yapılmakta olan güzel bir parkımıza şehidimizin isminin verilmesi konusunda görüşürüz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Ailesine Şehadet Belgesi - Son Dakika


Advertisement