Şehit Ailesine "Şehadet Beratı" - Son Dakika
Güncel

Şehit Ailesine "Şehadet Beratı"

Bingöl'ün Kiğı ilçesi kırsalında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Lokman Darğın'ın "Hizmet Belgesi" ve "Şehadet Beratı", babası Selim Darğın'a teslim edildi.

17.11.2016 16:00

Bingöl'ün Kiğı ilçesi kırsalında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Lokman Darğın'ın "Hizmet Belgesi" ve "Şehadet Beratı", babası Selim Darğın'a teslim edildi.

Bingöl'ün Kiğı ilçesi kırsalında PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek için yapılan operasyonda, el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 27 Ekim'de şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Lokman Darğın için Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler tarafından "Hizmet Belgesi" ve "Şehadet Beratı" gönderildi.

Şehidin adına düzenlenen belge ve berat, Boğazlıyan ilçesinde yaşayan babası Selim Darğın'a Kaymakam Davut Sinanoğlu ve Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım tarafından takdim edildi.

İl Jandarma Komutanı Albay Yıldırım, ziyarette yaptığı konuşmada, ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini, bunu denemek isteyenlere de gerekli cevabın her zaman fazlasıyla verildiğini söyledi.

Türkiye'nin manevi olarak da güç olarak da büyük bir ülke olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin vatandaşları da sevgiden, kardeşlikten, birlik ve beraberlikten yana. Bunu bozmaya, yok etmeye kimsenin gücü yetmez. Bu toprakların vatan olması konusunda üstün fedakarlık gösteren şehit ve gazilerimizin hatıralarına ve bizlere emanet edilen ailelere büyük değer veriyoruz. Devletimiz, şehit ailelerine ve gazilere büyük önem vermektedir. Şehitlik ve gazilik kavramı yüce bir makamdır. Bu ülke üzerinde özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi de minnetle anıyorum."

Şehit babası Darğın da Kaymakam Sinanoğlu ve İl Jandarma Komutanı Albay Yıldırım'a teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Ailesine 'Şehadet Beratı' - Son Dakika


Advertisement