Sırbistan ve Bosna Sırp Cumhuriyeti Ortak Hükümet Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Sırbistan ve Bosna Sırp Cumhuriyeti Ortak Hükümet Toplantısı

Bosna Hersek'teki iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti (RS) ve Sırbistan hükümetleri, "ortak hükümet toplantısı" gerçekleştirdi.

20.09.2014 16:12

Bosna Hersek'teki iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti (RS) ve Sırbistan hükümetleri, "ortak hükümet toplantısı" gerçekleştirdi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki hükümet binasında gerçekleştirilen toplantıya, Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, RS Başbakanı Jelyka Cvijanoviç ve bakanlar katıldı.

Toplantının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Sırbistan Başbakanı Vuçiç, iki hükümetin de birçok alanda önemli gelişmeler kaydettiğini belirterek, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Makedonya ve Arnavutluk arasında roamingin (dolaşım) kalkacağını duyurdu.

Ortak hükümet toplantısında altyapı projelerinin görüşüldüğünü kaydeden Vuçiç, özellikle Bratunats-Ljuboviya Köprüsü ile Priboy-Rudo demiryolunun inşaatının da ele alındığını ifade etti.

RS Başbakanı Cviyanoviç ise özellikle Drina havzasında tarım alanında önemli kalkınma projeleri üzerinde görüştüklerini kaydetti.

Bu arada, Sırbistan ile Bosna Sırp Cumhuriyeti altıncı kez "ortak hükümet toplantısı" gerçekleştirdi.

Bugünkü toplantının ardından Sırbistan Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Lyayiç ile RS Ticaret ve Turizm Bakanı Maida Hrstiç, "Turizm Alanında İşbirliği Anlaşması", Sırbistan Tarım Bakanı Snejana Bogosavljaviç ile RS Tarım Bakanı Stevan Miryaniç ise Teknik İşbirliği Protokolü imzaladı.

Sırbistan ile RS arasındaki son ortak hükümet toplantısı geçen yıl aralık ayında Bosna Hersek'in Banya Luka kentinde yapılmıştı. - Sırbistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan ve Bosna Sırp Cumhuriyeti Ortak Hükümet Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement