Siyaset Bilimci Mehmet Akif Okur'a Elazığlılardan Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Siyaset Bilimci Mehmet Akif Okur'a Elazığlılardan Yoğun İlgi

Elazığ Belediyesi ve Elazığ Türk Ocağı işbirliğiyle düzenlenen 'Dünya Düzeni Değişirken Türkiye, Türk Dünyası ve Ortadoğu' konulu konferans Elazığ Belediyesi Kültür Merkezinde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

15.10.2016 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dış politika üzerine yaptığı analizlerle tanınan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Okur, konuşmacı olarak katıldığı programda, bölgemizde cereyan eden olaylar, küresel güçler, Ortadoğu ve politikamıza yansımaları olmak üzere geniş bir perspektiften değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa'daki rejimleri alttan yukarıya doğru tehdit eden ve Suriye kriziyle birlikte artan İslamofobi ve ırkçılık hareketlerini destekleyici politikalar geliştiren ve aşırı milliyetçi bir ideoloji benimseyen partilerin her geçen gün iktidara daha fazla yaklaşmasını endişe verici olarak nitelendiren Okur konuşmalarına ABD deki seçim sürecine dair saptamalar yaparak devam etti. "Küreselleşme" dediğimiz sürecin hem iktisadi hem de siyasi anlamda arkasındaki gücün ABD olarak kabul edildiğini ifade eden Mehmet Akif Okur, konuşmalarına "ABD de şuan bir seçim süreci var ve seçim vaatlerine baktığımızda sınırlarını mültecilere karşı daha fazla kapatmaktan bahsediyorlar. Bu da küreselleşmeyi artık bir tarafa ittiklerini gösteriyor" şeklinde devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siyaset Bilimci Mehmet Akif Okur'a Elazığlılardan Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement