Mehmetçik'ten ALS Hastasına Jeneratör Desteği - Son Dakika
Güncel

Mehmetçik'ten ALS Hastasına Jeneratör Desteği

Mehmetçik, Şırnak'da ALS hastalığına yakalanan Ahmet Kara'nın solunum cihazının elektrik kesintilerinden etkilenmemesi için jenaratör hediye etti.

22.05.2014 13:30  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde yaşayan ve yüz bin kişide bir görülen ciddi nörolojik bir hastalık olan ALS (amyotrofik lateral skleroz) hastalığına yakalanan Ahmet Kara, solunum cihazına bağlı yaşıyor. Şırnak İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu ve aralarında kadın askeri personelin bulunduğu bir heyet, elektrik kesintilerinden dolayı bir sorun yaşanmaması için ziyaret ettikleri hastaya jeneratör yardımında bulundu.

RAHATSIZLIĞI ASKERDE ORTAYA ÇKTI

Sivil yaşamında birçok defa rahatsızlandığı halde teşhis konulamayan Ahmet Kara, askerliğini yapmak için Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'na gitti. Burada kısa bir süre askerlik yaptıktan sonra rahatsızlandı ve yüz bin kişide bir görülen ALS hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Kütahya'da yapılan ilk müdahalenin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevk edildi. Burada 1 ay boyunca yapılan tedavinin ardından durumunda iyileşme olan Ahmet Kara'ya 45 gün hava değişimi verildi. 45 günlük hava değişimin ardından GATA'ya kontrole giden Ahmet Kara burada 2 ay tedavi gördükten sonra 7 Nisan 2014'te "askerliğe elverişsiz" raporu alarak evine gönderildi. Evine gönderilen Ahmet Kara'ya GATA tarafından yüksek maliyetli solunum cihazı verildi. Evine geldikten sonra Şenoba beldesindeki elektrik kesintilerinden dolayı tedirgin olan aile Şenoba Jandarma Karakol Komutanlığı'ndan yardım istedi. Hasta Kara'nın elektriklerin kesilmesi durumunda hayati tehlike yaşayacağı öngörülerek İl Jandarma Komutanlığı konu hakkında bilgilendirildi. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'nca kısa sürede jeneratör temin edilerek Ahmet Kara'nın ailesine teslim edildi. Hastayı ziyaret eden Albay Sakaoğlu, hastaya ve aileye geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Ablan ve annen sana iyi bakıyor. Annen senin için dua ediyor. Bizler buradayız. Sen inanırsan bu işler güzel olacak. İnşallah iyileşeceksin. İyileştiğinde ziyaretime gelirsin. Biz her zaman senin yanındayız" dedi.

"JENARATÖR CİHAZI OLMASAYDI HASTANEDE OLACAKTIK"

Hastanın kız kardeşi Gurbet Kara ise Mehmetçik tarafından yapılan bu anlamlı ziyaret ve jeneratör desteğine teşekkür etti. Kara, "Sağ olsun komutan jeneratör getirdi. Şu anda bile elektriğimiz yok. Komutan bu jeneratörü ayarlamasaydı şu an biz hastanede olacaktık" diye konuştu.

Hastanın annesi Leyla Kara da yapılan ziyaret ve yardımlardan dolayı memnuniyetini ifade ederek, İl Jandarma Komutanlığı ekibine teşekkür etti. Kadın astsubaylar ise acılı anne Leyla Kara'yı teselli etti. Ziyaret sonunda; heyet tarafından aileye çeşitli hediyeler verildi. Şenoba Jandarma Karakol Komutanlığı'nın da aileyi sürekli ziyaret ettiği ve yardımda bulundukları belirtildi.

Mehmetçik\'ten ALS Hastasına Jeneratör Desteği
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mehmetçik'ten ALS Hastasına Jeneratör Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement