Türkiye'ye Kaçırılmak İstenen 2 Bin Kalaşnikof Mermisi Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Kaçırılmak İstenen 2 Bin Kalaşnikof Mermisi Ele Geçirildi

Bölücü terör örgütü mensubu bir terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

01.09.2014 13:04  Güncelleme: 13:37

Bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, dün silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

TSK'nın internet sitesinde verilen bilgiye göre terörist Hakkâri Yüksekova'da güvenlik birimlerine başvurarak teslim olmak istediğini bildirdi.

Öte yandan 31 Ağustos gecesi, Türkiye- Suriye sınırının Gaziantep bölümünde Suriye'den Türkiye istikametinde hudut hattına yaklaşan ve sırtlarında yük olan 20 kişilik grup saptandı. Dur uyarısına karşılık Suriye tarafından Kaleşnikof piyade tüfeği olduğu değerlendirilen silahlarla güvenlik güçlerine ateş açan kaçakçılara anında karşılık verildi. 10 dakika aradan sonra yeniden başlayan saldırıya yeniden aynı şekilde karşılık verildi. Güvenlik güçleri bu kaçakçılığı engellerken sabaha karşı benzer bir olay daha yaşandı.

Şanlıurfa kesiminde Suriye'den Türkiye'ye beş kişilik bir grubun yaklaştığı belirlendi. Dur uyarısına hafif silahla karşılık veren kişilere ateş açılması sonucu kaçakçılar yanlarındaki malzemeleri bırakarak Suriye'ye doğru kaçtı. Olaydan sonra bölgede yapılan aramada iki çuval içerisinde bin 996 Adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi ele geçirilerek Şehit Nusret Bey Jandarma Karakol Komutanlığına edildi.

-GEMİLERİ 10 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ-

Bu arada Zafer Bayramı ve TSK günü kapsamında Büyükada ve Tufan gemileri İstanbul'da, Karşıyaka, Ç-158 ve Yunus-1 adlı gemiler İzmir'de Harp Silah Araç ve Gereçleri Sergisine iştirak etti ve gemileri toplam 9 bin 797 kişi ziyaret etmiştir. Şehit yakını ve Gaziler de gemilerde ağırlandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Kaçırılmak İstenen 2 Bin Kalaşnikof Mermisi Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement