Tahir Elçi'ye Saldırı Sonrası Ala ve Bozdağ'dan İlk Açıklama - Son Dakika
Güncel

Tahir Elçi'ye Saldırı Sonrası Ala ve Bozdağ'dan İlk Açıklama

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ortak bir basın açıklama yaptı.

28.11.2015 14:20  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da polis ile YGD-H'lilera arasında çıkan çatışma sonucu Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi yaşamını yitirdi. Çatışmada 1 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı. Saldırı sonrası İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

ALA: OLAY AÇIKLIĞA KAVUŞTURULACAK

İçişleri Bakanı Ala yaptığı açıklamada "Bir araç içerisinden güvenlik görevlilerimize silahlı saldırıda bulunulmuştur. Olay halinde güvenlik görevlilerimizle teröristler arasında çatışma çıkmıştır. Çatışma sırasında Diyarbakır Barosu Başkanı Sayın Tahir Elçi ölmüş, 1 polis memurumuz da şehit olmuştur. Saldırıda şehit olan polis memurumuzun ailesine başsağlığı dilerim. Saldırıda ölen Sayın Elçi'nin ailesine başsağlığı dilerim. Tarafımdan, olayın bütün yönleriyle incelenmesi için 4 müfettiş görevlendirilmiştir. Olay kesinlikle bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacaktır. Saldırı, milletimizin birliği ve bütünlüğüne yöneliktir. Olay yerinde gerekli bütün güvenlik tedbirleri alınmıştır" dedi.

BOZDAĞ: MİLLETİMİZE YÖNELİK BİR SALDIRIDIR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da açıklamasında şunları söyledi: "Bütün tahkikat yürütülmektedir. Baro Başkanı'nın ailesi ve temsilcileri bulunduğu ortamda otopsi işlemleri devam etmektedir. Olay yeri araştırması devam etmektedir. Adli ve idari soruşturmanın sonuçlarını beklemek, buna göre değerlendirmeler yapmak daha doğru olacaktır. Şu anda bir değerlendirme yapmak bizi yanlışa sürükleyecektir. Bu saldırı sadece polisimize, sadece baro başkanımıza yönelik bir saldırı değil, birliğimize, milletimize yönelik bir saldırıdır. İnşallah yakında, bütün boyutlarıyla konu aydınlatılacaktır."

Tahir Elçi\'ye Saldırı Sonrası Ala ve Bozdağ\'dan İlk Açıklama

Son Dakika Güncel Tahir Elçi'ye Saldırı Sonrası Ala ve Bozdağ'dan İlk Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • ya leyl: Tek polise uzuldum... 43 49 Yanıtla
    ya leyl: Burda bir hayvan varsa oda sensin "insan" 0 0
  • ROJ: BİR ELÇİ GİDER, BİN ELÇİ GELİR 57 33 Yanıtla
  • Gerçekçi: Bunlarda değil acıma insanlık bile yok. Bir iktidar uğruna nelerini vermezler... Anlayan anladı 29 32 Yanıtla
  • Necdet: Nilay & Necdet & Nilay & Necdet &Nilay & Necdet & Nilay & Necdet 3 2 Yanıtla
  • derya..: NE KADAR TEHLİKEDE OLDUGUMUZ BARİZ ORTADA... 5 0 Yanıtla
  • Ali haydar: Alá açıklama yapıyor. Önündeki kağıdı bile okuyamiyo 4 1 Yanıtla
  • HARZEMŞAH: Bir Vatan evladı Şehit olur Bin Vatan evladı gelir Kafana sok roj 2 0 Yanıtla
  • misafir: bu sizin eseriniz bi bitmediniz.... 0 2 Yanıtla
  • Necdet: Necdet & Nilay :( 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement