Tekerlekli Sandalyede Dans Tüm Engelleri Aşıyor - Son Dakika
Güncel

Tekerlekli Sandalyede Dans Tüm Engelleri Aşıyor

Tekerlekli Sandalyede Dans Tüm Engelleri Aşıyor

Sabancı Vakfı'nın toplumsal sorunlara çözüm üreten "sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini" anlattığı Fark Yaratanlar programı, dokuzuncu sezonuyla devam ediyor.

05.01.2018 16:15

Wheelchair Dance Project dansın önündeki engelleri kaldırıyor

Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanıp internette ve televizyonda yayınlanmasıyla projelerin görünürlük kazanmasını ve izleyenlere ilham vermesini hedefleyen Fark Yaratanlar programı, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.

Dokuzuncu sezonun altıncı Fark Yaratan'ı bedensel engelli dansçılardan oluşan Wheelchair Dance Project oldu.

Wheelchair Dance Project, İzmir Devlet Opera ve Bale sanatçısı ve koreografi eğitmeni Banu Dağcıoğlu Türkeli'nin bedensel engelli bireylere dans öğretme hedefi sonucunda ortaya çıktı. Dağcıoğlu, grubu 2015 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle kurdu. 14 bedensel engelli dansçının yer aldığı proje ile hem izleyicilerde farkındalık yaratılması hem de engelli bireylerin sanatla buluşması hedefleniyor.

Bilinçli bir toplum anlayışına katkıda bulunmak amacıyla hareket eden Wheelchair Dance Project'e eğitmenler ve müzisyenler de dahil olmak üzere herkes gönüllü destek veriyor. Projenin uygulayıcıları, erişilebilirlik koşullarını sağlayan her etkinlikte sahneye çıkıyor.

BEDENSEL ENGELLİLER VE ÇOCUKLAR DANSLA KAYNAŞIYOR

Engelli bireylerin dans etme hayallerini gerçeğe dönüştüren Wheelchair Dance Project grubunda 12-18 yaş arasındaki konservatuar öğrencileri de yer alıyor. Bedensel engellilerle birlikte dans eden çocuklar, bu sayede tekerlekli sandalyenin bir engel olmadığını fark ediyor. Proje aynı zamanda izleyicilerin de önyargılarını yıkmayı hedefliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tekerlekli Sandalyede Dans Tüm Engelleri Aşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement