Terörde Bizi En İyi Fransa Anlıyor" - Son Dakika
Güncel

Terörde Bizi En İyi Fransa Anlıyor"

TBMM Türkiye Fransa Dostluk Grubu Başkanı Gülpınar: "(Paris'teki terör saldırılar) Fransa bugüne kadar aslında terörizm konusunda bizi Avrupa'da en iyi anlayan ülkelerden biri"

10.01.2015 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RAUF MALTAŞ - TBMM Türkiye- Fransa Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarıyla ilgili olarak, "Fransa bugüne kadar aslında terörizm konusunda bizi Avrupa'da en iyi anlayan ülkelerden biri" dedi.

Gülpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Paris'teki terör saldırısı nedeniyle duyduğu derin üzüntüyü ifade etti.

Avrupa'nın göbeğinde Fransa gibi bir ülkede böylesi bir saldırıyı şiddetle kınadıklarını vurgulayan Gülpınar, hangi sebeple olursa olsun ortada bir terörist faaliyetin bulunduğunu söyledi.

Gülpınar, dünyada soğuk savaş dönemini geride bırakıldığını anlatarak, daha çok detaylı ve derin bağlantılara sahip olan olaylarla ülkelerin son dönemlerde karşılaşmaya başladığına dikkati çekti.

Gülpınar, Fransa'da yaşananlara bakıldığında aslında hiçbir ülkenin terör karşısında tek başına güvende olmadığının görülmesi gerektiğini savundu.

Türkiye'nin terörizm ve şiddet konusunda çok ciddi tecrübeleri bulunduğuna değinen Gülpınar, terörizmle mücadele konusunda Franasa ile her türlü işbirliğine açık olduklarını vurguladı.

Gülpınar, saldırılara terörizm gözüzye bakılması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu meseleye terörizm gözüyle bakmak lazım. Hangi sebeple olursa olsun, hangi nedenle olursa olsun, ortada bir terörist faaliyet var. Bu faaliyeti hiçbir şekilde maruz görmek, bunu masumane göstermek veya buna kılıf aramak kesinlikle bizim inancımıza, dünya görüşümüze uyan bir mesele değildir. Fransa bugüne kadar aslında terörizm konusunda bizi Avrupa'da en iyi anlayan ülkelerden biri. Bizim defalarca yıllardan beri yaptığımız çağrıya en samimi ve en içtenlikle özellikle son zamanlarda cevap veren bir hükümet var. Terörizm konusunda bizim yıllardır yaptığımız bir çağrı var hep birlikte hareket etme algısı ve birlikte hareket etme arzusu var. Çünkü bu meseleyi bir inanca, basit bir sebebe veya ağır bir sebebe, ne olursa olsun bağlamak çıkar yol değil. Meseleye geniş çerçevede terörizm gözüyle bakmak lazım."

Yaşanan şiddet olaylarını her hangi bir dine veya inanca bağlamanın doğru olmadığını aktaran Gülpınar, "Şiddetin İslamiyet'i, Yahudisi olmaz bunu sadece bir dine yıkma çabalarında olanları da biz esefle kınıyoruz" diye konuştu. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terörde Bizi En İyi Fransa Anlıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement