Turgut Özal, Asil Nadir İçin Teacher'den Yardım İstemiş - Son Dakika
Güncel

Turgut Özal, Asil Nadir İçin Teacher'den Yardım İstemiş

Hakkında açılan dolandırıcılık davasından yargılanan Kıbrıslı işadamı Asil Nadir'in iflas eden şirketini kurtarması için merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, başbakanlığı döneminde, dönemin İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher'e mektup yazdığı...

28.06.2012 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkında açılan dolandırıcılık davasından yargılanan Kıbrıslı işadamı Asil Nadir'in iflas eden şirketini kurtarması için merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, başbakanlığı döneminde, dönemin İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher'e mektup yazdığı ortaya çıktı.

Londra'da devam eden davanın üçüncü gününde, Nadir'in sahibi olduğu Polly Peck adlı şirketi iflastan kurtarmak için Özal'ın, Margaret Thatcher'e mektup yazarak aracı olmasını istediği öne sürüldü. Guardian gazetesinin haberine göre, mahkemede jüriye sunulan Özal'ın 1990 yılı tarihli mektubunda, şirketin Rumlar'ın komplosunun bir kurbanı olduğu ve Kuzey Kıbrıs'ın istikrarının bozulmak istendiği ifadeleri yer aldı.

Mektupta ayrıca Türkiye ile İngiltere arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler için yararlı olan bir şirkete yasalara aykırı biçimde zarar verilmemesinin istendiği belirtildi. Gazete, 150 milyon sterlin dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle yargılanan 71 yaşındaki Kıbrıslı işadamının mahkemede, kendini 'Vizyon sahibi' olarak adlandırdığını ve bu konuyu politik mesele olarak gördüğü için politik bir yardıma ihtiyacı olduğunu düşündüğü bu nedenle Turgut Özal ile uzun bir toplantı yaptığını söylediğini aktardı.

İKINCI MEKTUP GÜNEŞ TANER'DEN

Özal'ın mektubundan 16 gün sonra ikinci mektubun dönemin Maliye Bakanı Güneş Taner'den İngiltere Dışişleri Bakanı Douglas Hurd'a gittiğini belirten gazete, jüriye sunulan bu mektupta da şirketin iflastan kurtarılması için İngiliz hükümetinin yardımı istendiği buna karşılık Hurd'ün yanıtında100 milyon sterlinlik ödemenin yapılmadığı takdirde "her şeyin sona ereceği" uyarısı yaptığı belirtildi. Asil Nadir, çarşamba günkü duruşmasında da 1987 ve 1990 yılları arasında şirketten 150 milyon hortumladığı suçlamalarını reddetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turgut Özal, Asil Nadir İçin Teacher'den Yardım İstemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement