Turizm Bitme Noktasında! - Son Dakika
Güncel

Turizm Bitme Noktasında!

Turizm Bitme Noktasında!

Turizmci Serhat Gerger, "Türkiye'de yaşanan gelişmelerden sonra turizm kentte çok ciddi bir darbe aldı. Ayrıca ekonomik krizin verdiği bir etkide vardı piyasalara; ama olağanüstü hal durumunun olması, her geçen bombaların patlamış olması turizmi tamamen bitme noktasına getirdi" dedi.

25.08.2016 13:00

Türkiye'nin yanı başında devam eden çatışmalı süreç turizm sektörüne büyük zarar verdi. Çözüm sürecini mumla arayan turizmciler, sektörün adete bitme noktasına geldiğini kaydediyor. Birer birer iptal edilen turlar, konaklayacak misafir bulamayan oteller için deyim yerindeyse artık bıçak kemiğe dayanmış durumda. Sektörün içinde bulunduğu durumu değerlendiren turizmci ve otel sahibi Serhat Gerger, "Bu süreçten sonra idarecilerin, işletmelerin yapabilecekleri bir şey yok. Söz konusu ivmenin kazanılabilmesi için devletin destek olması gerekiyor. 3-4 ay önce açıklanan pakette bizimle ilgili hiçbir şey göremedik. Gerek SGK indirimi gerekse personel yardımı gibi... Fuarlar, toplantıların bölgede yapılması için birkaç girişimin yapılması gerektiğine inanıyorum. Aksi halde gelecekte Şanlıurfa'yı daha kötü günlerin beklediğini ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN ETKİSİ
"Çözüm süreci döneminde turizm çok güzeldi. Herkes mutluydu, işletmeler ciddi şekilde para kazanıyorlardı" diyen Gerger, "En kısa sürede o günleri görmek ve yaşamak umudumuz. Barışın gelmesi ve o insanların ölmemesi, ekonomik anlamda bölgenin canlanması tek umudumuz, çıkış noktamız olarak görüyoruz. Gelişen olaylar, artan ölümlerin bu durumu mümkün kılmadığını gösteriyor. Umarız ülkemiz ve şehrimiz için güzel günler gelir diye ümit ediyoruz" diye ifade etti.

DIŞ İLİŞKİLERLE İYİ İLİŞKİLER
Türkiye'nin Rusya ve İran'la iyi ilişkiler kurmasının bölge turizmi açısında da iyi olduğunu vurgulayan Gerger, ülke de iç barışın sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Gerger, "Uluslararası ülkelerle barışmamız, iyi ilişkiler içerisinde olmamız olumlu gelişmelerdir. Bölgedeki yaşanan gelişmeler, Suriye'deki savaş, PKK ile yürütülen mücadeledeki gelişmeler asla bölgeye yansımayacaktır ekonomik anlamda. İstediğimiz kadar Rusya'yla barış içerisinde olalım bir bomba patlıyor, hiç kimsenin gelme şansı kalmıyor. İç barışın sağlanmadan ulusal anlamda barışların, iyi ilişkilerin şehirlere katkısı olduğunu düşünmüyorum. Ülkemizin iç barışının sağlanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

OTELLERDEKİ DOLULUK ORANLARI
Otellerdeki doluluk oranlarının dibe vurduğunu belirten Gerger, önlem alınmazsa sektörü kötü günlerin beklediğini dile getirdi. Gerger, "Otellerin doluluk oranı çok kötü durumda. Geçmiş yıllarda yaz sezonunda Şanlıurfa'da turist sayısında ciddi düşüş vardı. Bu yaz daha da kötü durumda yüzde 20'lerde seyrediyor. İşletmeler ancak masraflarını çıkarabilirse iyi durumda sayılabilirler. Birçok işletme maaş ödemeyecek noktaya geldi. Sonbahar gelmek üzere, turizm sezonunun en canlı olduğu dönemlerden biri. En son olarak Viranşehir'deki şehitlerimizin gelmesi, altta Kobani, Rojava bölgesindeki çatışmaların artması müşteri ve turizm kavramını tamamen ortadan kaldırıyor. Daha zor ve kötü günler bizleri bekliyor" dedi.

HÜKÜMETİN TEŞVİKLERİ
Hükümet tarafından açıklanan turizmi canlandırma teşviklerinin Güneydoğu Anadolu Bölgesini kapsamadığını belirten Gerger, "Antalya bölgesine açıkladılar; ama Güneydoğu Bölgesi için hiçbir teşvik bölgesi söz konusu değildi. Bizi ilgilendiren, menfaatimizi kapsayan bir madde göremedik. Hala da böyle bir girişimin olduğunu göremiyoruz. Umarım bölgeye özel bir teşvik yardımında bulunur devlet; ya da aksi halde işletmeler tek tek batacak gibi gözüküyor" diye konuştu. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Turizm Bitme Noktasında! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement