Turizm Haftası - Son Dakika
Güncel

Turizm Haftası

İnebolu ilçesinde, Turizm Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

16.04.2016 15:24

İnebolu ilçesinde, Turizm Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Eski Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde, İnebolu Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Okul müdürü Cengiz Aydın, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2015 yılında 41 milyon 617 bin turist ağırladığını ve 31 milyar 464 milyon dolar turizm geliri elde ettiğini söyledi.

Turizmden sadece gelir elde etme yönüyle bahsedilemeyeceğini ifade eden Aydın, "Toplumların sosyalleşmesini, kültürlerin kaynaşmasını sağlayan turizmin gelişmesi demek, alt ve üst yapı demek, olanaklarına yenilerinin eklenmesi demektir. Daha çok misafir demek daha çok konaklama tesisi, daha çok yiyecek içecek ve dinlenme, eğlence tesisi, daha çok çalışan demek. Milyonlarca insana ekmek kapısı açılması demek." diye konuştu.

Stantların gezilmesinin ardından müzik dinletisiyle devam eden programda protokol üyelerine ve vatandaşlara öğrenciler tarafından hazırlanan yiyecekler ikram edildi.

Programın sonunda, Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen yemek yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programa, kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Belediye Başkanı Engin Uzuner, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan Taşkın, Emniyet Müdürü Erdin Aydemir ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement