Türk Parlamenterler, Macaristan'dan Şampiyon Döndüler - Son Dakika
Güncel

Türk Parlamenterler, Macaristan'dan Şampiyon Döndüler

TBMM Milli Futbol Takımı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleşen Parlamentolar Arası 4'lü Futbol Turnuvasında önemli bir başarı elde ederek şampiyon olduTBMM Milli Futbol Takımı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleşen...

25.06.2013 16:59

TBMM Milli Futbol Takımı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleşen Parlamentolar Arası 4'lü Futbol Turnuvasında önemli bir başarı elde ederek şampiyon olduTBMM Milli Futbol Takımı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleşen Parlamentolar Arası 4'lü Futbol Turnuvasında önemli bir başarı elde ederek şampiyon oldu.

Macaristan Parlamentosu tarafından düzenlenen, ev sahibi Macaristan'ın yanı sıra, Türkiye, Sırbistan ve Hırvatistan'ın katıldığı turnuvada 21 Haziran'da Sırbistan'ı 4-3 yenerek finale yükselen Türkiye, finalde karşılaştığı Hırvatistan'a karşı 3-0 hükmen galip geldi ve şampiyon oldu. Dünyaca ünlü efsanevi Macar futbolcu Ferenç Puşkaş'ın ismini taşıdığı statta oynanan maçların ardından şampiyon olan Türk Milletvekilleri büyük sevinç yaşadı.

TBMM Spor Kulübü Başkanı Ak Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı yaptığı açıklamada, Finalde rakipleri olan Hırvatistan'ın sahaya 20 yaş ortalaması ile çıktığını belirterek, "Sahada yine de ilk yarı başa baş bir mücadele ettik. Ancak ikinci yarı sahaya çıkmadılar. Hırvatistan takımının içinde milletvekili olmayan kişilerin tespit edilmesi üzerine karşılaşmayı 3-0 hükmen galip geldi ve Budapeşte'de şampiyon olduk" dedi.

AK Parti Manisa milletvekili Uğur Aydemir ise Macaristan'da gerçekleşen Parlamentolar arası futbol turnuvasından Türkiye'ye şampiyon olarak dönmelerinin mutluluk verici olduğunu belirterek, "Oynanan maçlarda aldığımız galibiyetler ve şampiyonluk muhakkak önemli ama asıl önemli olan gerçekleşen şampiyona içerisinde farklı ülkelere mensup parlamenterlerin bir kardeşlik ve paylaşım içerisinde ülkeler arası dostluk bağlarını kuvvetlendirmeleri. Spor her şeyden önce sağlıklı yaşam, dostluk ve birliktelik demek bunun en güzel örneklerinden birisinin Macaristan'da gerçekleşen bu şampiyonada verildiğine inanıyorum" şeklinde konuştu. Turnuvada Macaristan'ı penaltı atışlarıyla yenen Sırbistan 3'ncü, ev sahibi Macaristan ise sonuncu oldu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Parlamenterler, Macaristan'dan Şampiyon Döndüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement