Türkiye Bağdat Büyükelçisi Kaymakcı'nın Temasları - Son Dakika
Güncel

Türkiye Bağdat Büyükelçisi Kaymakcı'nın Temasları

Türkiye Bağdat Büyükelçisi Kaymakcı, Irak Dışişleri Bakanı Caferi ve Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi ile görüştü.

21.10.2014 16:50

Türkiye Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi'yi makamında ziyaret etti.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Kaymakcı, görüşmede Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Caferi'yi tebrik ederek başarılar diledi.

Hükümetin kurulmasıyla Irak'taki siyasi ve ekonomik istikrarın en kısa sürede sağlanmasını temenni eden Kaymakcı, Türkiye'nin her alanda işbirliğine hazır olduğunu, terörle mücadelede de Irak'ın yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Kaymakcı, karşılıklı ziyaretlerle Türkiye-Irak ilişkilerinin yeniden canlandırılmasının önemine değinerek, yeni Irak hükümetiyle doğan fırsatın, iyi değerlendirilmesini ümit etti.

Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi de Türkiye-Irak ilişkilerinin yakın ve stratejik bir işbirliğini gerektirdiğini, güvenlikten ekonomiye her alanda ciddi bir potansiyel bulunduğunu kaydetti.

İki ülke halkları arasındaki tarihi, kültürel ve coğrafi yakınlığın da ilişkileri hızla geliştirmesi gerektiğine işaret eden Caferi, Irak'ın, IŞİD'le mücadelesinde ve ekonomik kalkınmasında, Türkiye'nin kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Kaymakcı'nın Nuceyfi ziyareti

Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi tarafından kabul edildi. Kaymakcı, Irak'ın yeni kabinesinde daha önce boş bırakılan bakanlıklara gerekli görevlendirmenin yapılmasına ilişkin Türkiye'nin memnuniyetini dile getirdi.

Kaymakcı, Savunma ve İçişleri Bakanlarıyla, Kürt bakanların göreve başlamasının Irak'ın güvenliği, birliği ve bütünlüğü açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Nuceyfi de Irak'a terörle mücadelesinde Türkiye'nin desteğini arttırmasını beklediklerini ve ikili ilişkilerin karşılıklı ziyaretlerle daha da gelişmesini temenni ettiklerini bildirdi. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Bağdat Büyükelçisi Kaymakcı'nın Temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement