Türkiye'nin Batısında Yaşayan 20 Üniversiteli Genç, Hakkari ve İlçelerini Gezdi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Batısında Yaşayan 20 Üniversiteli Genç, Hakkari ve İlçelerini Gezdi

Türkiye\'nin Batısında Yaşayan 20 Üniversiteli Genç, Hakkari ve İlçelerini Gezdi

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'nın, Türkiye'nin batısında oturan gençlerin, doğu bölgesini yakından tanıması ve yöre halkıyla bütünleşmesini sağlamak amacıyla uygulamaya koyduğu 'Damla Projesi' kapsamında 20 ünversiteli genç Hakkari ve ilçelerini gezerek yöre halkıyla tanıştı.

27.07.2017 12:05

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'nın, Türkiye'nin batısında oturan gençlerin, doğu bölgesini yakından tanıması ve yöre halkıyla bütünleşmesini sağlamak amacıyla uygulamaya koyduğu 'Damla Projesi' kapsamında 20 ünversiteli genç Hakkari ve ilçelerini gezerek yöre halkıyla tanıştı.

'Damla Projesi' kapsamında Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde okuyan 20 genç, Hakkari'ye geldi. Bu kapsamda Hakkari il merkezi, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde çeşitli etkinlikler yapan üniversiteliler, gündüz okul, hastanene ve rehabilitasyon merkezlerini ziyaret edip  öğrencilerle bir araya gelirken, akşamları dejavantajlı ailelerle bir araya gelip motivasyon desteğinde bulunuyor. Şemdinli İlçesi'ndeki ziyaretleri ardından Hakkari il merkezine bağlı köyleri de ziyaret edip ailelere konuk olan gönüllü gençler, köy çocuklarına balon hediye edip, yöre kültürü ve halkını yakından tanıma fırsatı elde ediyor. Üniversiteli gençlerin ziyaretlerinin bir hafta süreceği belirtilirken, ziyaretler kapsamında Hakkari'deki Özel Harekat Şube Müdürlüğünü  de ziyaret ederek polislerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Batısında Yaşayan 20 Üniversiteli Genç, Hakkari ve İlçelerini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement